Eminağaoğlu'na Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıçlar Sendikası eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu başta olmak üzere iç güvenlik paketini protesto için Taksim Meydanı'nda toplanan kişiler hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu'na Eminağaoğlu'nun ifadesinin alınması için yazı gönderdi. İstanbul'dan gönderilen yazıda güvenlik yasası olarak bilenen yasanın TBMM gündeminde görüşülmesi ve yasalaşması aşamasında söz konusu yasayı protesto etmek için bir araya geldikleri belirtildi. Yazıda protesto için bir araya gelen kişiler için 'şüpheliler' ifadesi kullanıldı.

Grubun Beyoğlu Taksim Meydanı'nda toplanarak slogan attıklarının kaydedildiği yazıda şu ifadelere yer verildi: "Atılan sloganlar içerisinde 'milyonları evde zor tutuyoruz dedik inanmadınız' ibareli pankartın yanında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı resmi ile birlikte ayakkabı kutusu ve kutuların içerisinde banknot döviz para resimlerinin de yer aldığı görüntüyü de asmak suretiyle Cumhurbaşkanının kendi seçmen kitlesinin sokağa çıkmasını engellemeye yönelik olarak söylediği ve seçmen kitlesinin meydanlara çıkmasını engellemeye yönelik olarak 'milyonları evde zor tutuyoruz' şeklindeki söylemini tamamen çarpıtarak söylemde kast edilen seçmen kitlesi yerine usulsüz elde edilmiş paraları evde zor tutuyoruz anlamı doğuracak şekilde konuyu çarpıtmak suretiyle sayın Cumhurbaşkanımıza diğer şüphelilerle birlikte hakaret ettikleri ve izinsiz toplantı gösteri yürüyüşü düzenlemek suçunu işledikleri anlaşılmakta."

İstanbul'dan gönderilen talimat yazısında ayrıca, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nden soruşturma için izin alındığı belirtildi.

"BİLİNEN VEYA MİMLENEN KİŞİLER SORUŞTURMA KONUSU EDİLİYOR"

Hakkına soruşturma başlatılan Eminağaoğlu ise şunları kaydetti: "Binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşte, herkesin soruşturma konusu edilebilmesi olanaklı değil. Bilinen veya mimlenen kişiler soruşturma konusu ediliyor. Yakında ülkenin yüzde 49'u soruşturmalık olursa şaşmamak lazım. Bu resim, suçlamadaki çarpıklığı ortaya koyan, yargının durumunu ortaya koyan, mücadelenin haklılığını ortaya koyan bir resim. Suçlama hukuksal çarpıklığı ortaya koymak bir yana, yargının durumunu da göstermekte olup, bu suçlamalara muhatap olanların da mücadelelerinin haklılığını ortaya koymaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber Eminağaoğlu'na Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER