Emlak sektörü için 2016 büyüme tahmini yüzde 15


Emlak sektörünün 2016'da yüzde 15 büyüyeceği tahmin ediliyor. Bu tahminde yakında tamamlanacak önemli projeler rol oynuyor.

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "Dev projelere bağlı olarak 100 bini aşkın şantiye faaliyet halinde. Kaldı ki Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havaalanı gibi yatırımların tamamının 2016'da faaliyete başlayacak olması da sektörün minimum yüzde 15 oranında büyüyeceğine işaret ediyor." diyor.

Seneye AVM'lerde kiralanabilir alanların artacağını anlatan Erilkun, "Kaldı ki şu anda Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bingöl, Burdur, Çorum, Erzincan, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Kırşehir, Kilis, Muş, Niğde, Rize, Sinop, Sivas, Şırnak, Tunceli ve Yozgat'ta AVM bulunmaması da buralarda atıl durumun küçük bir emaresi." açıklamalarında bulunuyor.

Erilkun şöyle devam ediyor:

"Türkiye'de perakende sektörünün büyüme ortalaması yüzde 8, AVM'lerde kiralanabilir toplam alan ise 10 milyon 100 bin metrekare. AVM sektörünün yüzde 30'u aşkın bölümü yabancılara ait. Pek çok AVM yabancı gruplar tarafından satın alınıyor. Burada rantı gören pek çok yatırımcı bilhassa gerekli olan ve üç büyükşehrin dışında kalan yerlere odaklanıyor. İstanbul'da ise Basın Ekspress yolu ve Hadımköy yatırımların odağında olacak. Bilhassa Kanal İstanbul hattında bulunan bölgeler yeni yatırım ve projelerle minimum yüzde 35 pirim yapacak ve emlak fiyatları alım gücünü yukarıya taşıyacak. Emlak sektörü 2016'da genel itibarıyla yüzde 12 oranında büyüyecek, bunda en büyük dilimi konut ve AVM'ler ile ticari projeler alacak."

CİHAN
<< Önceki Haber Emlak sektörü için 2016 büyüme tahmini yüzde 15 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER