İlk işim okullarda değişim

KSV'nin "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi kapsamında meslek edindirme kursunu başarıyla tamamlayan 18 kursiyer, ustalık sertifikasına kavuştu.

İlk işim okullarda değişim

''Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu"nu başarıyla tamamlayan yeni ustalara, sertifikalarının yanı sıra, ustalık yaparken kullanmaları için tüm araç gerecin içinde bulunduğu takım çantası ile seramik kesme makinesi de hediye edildi. KSV'nin 2009 yılından bu yana Türkiye çapında gerçekleştirdiği "İlk İşim Okullarda Değişim" projesinin 15'inci halkası olan Yozgat'ta düzenlenen sertifika töreninde konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen kurslarla Türkiye'yi kapsayan bir sosyal sorumluluk ağı oluşturduklarını kaydetti. 

Zeynep Bodur Okyay, "Ulusal ve uluslararası geçerliliği olan bu sertifika ile kursiyerlerimiz Avrupa Birliği kriterlerine uygun, nitelikli işgücüne sahip oluyor. Sayıları 8 bini aşan, emeğini, alın terini ortaya koyarak hem aile geçimine, hem ülke ekonomisine katkı sağlayan ustalarımızın izinden giden 18 yeni kursiyerimizi daha sektöre kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.  Okyay, "Kale Grubu'nun yıllar önce başlattığı çalışmaların ve vizyonunun ne kadar ileriye dönük olduğunun da açık bir göstergesidir. Bu kanun düzenlemesiyle, vakıf olarak bedelsiz verdiğimiz kurslarımızı bitirenlerin aldığı sertifikanın önemi daha da arttı" dedi.

Proje kapsamında; bugüne kadar Denizli, Erzurum, Isparta, Kayseri, Mersin, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa, Çankırı, Adana, Çorum, Ankara, Hatay, Amasya ve Yozgat dahil Türkiye'nin değişik illerinde toplam 27 köy okulunun yenilenen tuvaletleri hizmete açıldı. Kale Grubu çalışanları, okullara ulaştırdıkları yardımlar ile 2015 yılına kadar 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.


<< Önceki Haber İlk işim okullarda değişim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER