Nurol Holding Katar 2022 Dünya Kupası’na stad yapacak!

Nurol Holding'in CEO'su Uğur Doğan, Katar'da 2022 yılında yapılacak Dünya Kupası kapsamında birçok stadyum yapılacağını ve grup olarak bu projelerle yakından ilgilendiklerini açıkladı.

Nurol Holding Katar 2022 Dünya Kupası’na stad yapacak!

Uludağ Ekonomi Zirvesi sırasında Reuters'in sorularını yanıtlayan Nurol Holding'in CEO'su Uğur Doğan, Katar'da 2022 yılında yapılacak Dünya Kupası kapsamında birçok stadyum yapılacağını ve grup olarak bu projelerle yakından ilgilendiklerini kaydetti . Katar'da son olarak 310 milyon Katar riyali (85 milyon dolar) değerinde bir spor kompleksi  işi aldıklarını söyleyen Doğan, "Bu iş Qatar Foundation'dan aldık. Burası büyük bir spor kompleksi olacak ve doğrudan doğruya ana yüklenici olarak bu işi aldık. Çok ciddi bir mühendislik isteyen, ciddi bir mimarisi olan bu projenin yapımcısı imalatçısı ve anahtar teslimi yapacak konumdayız ve onu yapıyoruz. Yakında bu işi gerçekleştireceğiz" dedi.

Doğan, "2022 Dünya Futbol Şampiyonası Katar'da yapılacak. Çok sayıda stadyum yapılması  söz konusu.  Ve bu yıllardan başlayarak projelendirilmesi ve yavaş yavaş  inşaatına başlanması lazım. Bunları çok yakından takip ediyoruz ve özellikle gerek merkezdeki  inşaat şirketimiz gerekse Katar'daki çelik fabrikamız ile bu inşaatlarda mutlaka yer alacağız diye düşünüyoruz" diye konuştu. Katar'da 5-6 yıldan bu yana faaliyette olan bir çelik imalat fabrikaları bulunduğunu belirten Doğan, "Yüzde 51'i Nurol Grubu'na ait. Yüzde 49'u Katar'lı ortağımıza ait. Giderek daha iyi ve daha büyük işler yapmaya başladı" dedi.

Türkiye yatırımlarında ise, Nurol GYO altında üç ayrı projeleri bulunduğunu dile Doğan, "Nurol Tower adında Çağlayan'da ofis projemiz var. 243 üniteden oluşan ve daha çok ofis ağırlıklı bir proje. Diğer bir projemiz eski Hürriyet gazetesi binasının olduğu yerdeki Nurol Park Projesi. Orada da 1,110 ünite var. Şu anda yapımına başlanacak ve 2015 yılı sonunda o proje tamamlanmış olacak. Bir üçüncü projemiz de Galatasaray Stadı'nın hemen yanındaki arazide bulunan Nurol Life Projesi. O da 502 ünite olacak ve tamamı konut olacak. " dedi.

<< Önceki Haber Nurol Holding Katar 2022 Dünya Kupası’na stad yapacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER