Emniyet müdüründen şok itiraf!

Eskişehir eski İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın sağ kolu olarak bilinen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şakir Engin Korkmaz, 17 Aralık sonrası 'paralel yapılanma' ile ilgili olarak Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın görevlendirmesiyle emniyette fişleme yaptıklarını itiraf etti.

Emniyet müdüründen şok itiraf!

İl Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla Emniyet Genel Müdürlüğüne 'gizli' ibareli dilekçeyle başvuran ve geçmişte hakkında verilen cezaların kaldırılmasını talep eden Korkmaz, "17 Aralık sonrası 'paralel yapılanma' hakkında Vali Güngör Azim Tuna'nın görevlendirmesiyle Vali Yardımcımız Rıza Dalan ile birlikte araştırma, soruşturma yaptım. Hakkımda geçmişte yapılan disiplin soruşturmalarına, terfi durumumun müfettiş marifetiyle tekrar incelenmesi hususundaki emir ve talimatlarınızı saygılarımla arz ederim." dedi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin tarafından onaylanıp paraflanan dilekçede 'Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilsin' ibaresi dikkat çekti.

ERDOĞAN HAKKINDA YOLSUZLUK DOSYASI HAZIRLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yolsuzluk dosyası hazırlayan Korkmaz, yeniden gündeme geldi. Korkmaz, geçmişte hakkında açılan soruşturmalardan dolayı sicilinin bozuk olduğunu gerekçe göstererek İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kapısını çaldı. Geçtiğimiz ay Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe yazan il emniyet müdür yardımcısı Korkmaz, sicil affı talebinde bulundu. Sicilinin düzeltilerek il emniyet müdür yardımcılığı görevini aslen yapmak istediğini dile getirdi.

2 SORUŞTURMA, 2 CEZA

Hanefi Avcı'nın ilden ayrılmasıyla birlikte hakkında belirli internet yayın organlarında asılsız haberler yayınlandığını, isimsiz olarak karalamaya yönelik ihbar mektuplarına dayalı disiplin soruşturmaları başladığını iddia etti. 2010-2013 yılları arasında terfi ettirilmediği gibi asılsız isnatlar sonucu 2 kez soruşturmaya muhatap olduğunu ileri süren Korkmaz, soruşturmalar neticesinde 6 ay ve 4 ay kademe ilerlemesinin durdurulması cezası aldığını kaydetti.

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU CEZA VERDİ

2010 yılında dönemin Eskişehir Başsavcısı ve 17-25 Aralık yolsuzluk dosyasını kapatan şu an İstanbul Savcısı olan Ekrem Aydıner'in KOM Şube denetlemesi esnasında, sistemin çalışmasını görmek amacıyla ve kendi talimatıyla kendi isim ve kimlik numarasını sorgulatmak konusunu yaptıkların belirten Korkmaz, şöyle devam etti: "Hanefi Avcı'nın Eskişehir ilindeki bürokratlar hakkında şantaj dosyası oluşturduğum, bu dosyalardan birinin dönemin başsavcısı Ekrem Aydıner ait olduğu, KOM sorgulama log kayıtlarına bakıldığında bu durumun tespit edilebileceği şeklindeki itham ve ihbar üzerine disiplin kuruluna sevk edildim. Aydıner konunun öyle olmadığını belirtmesine rağmen yüksek disiplin kurulunca bu ifade dikkate alınmadı. 6 ay kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verildi."

VALİNİN EMRİYLE ÇALIŞMA YAPTIM


Çifteler ilçesinde İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı dönem içerisinde personele mobing uyguladığı yönünde soruşturma geçirdiğini aktaran Korkmaz, bundan da 4 ay kademe ilerlemesinin durdurulması cezası aldığını belirtti. Her iki soruşturmada adli yönden takipsizlik kararı verilmesine rağmen disiplin yönünden ceza almaktan kurtulamadığını ifade eden Korkmaz, dilekçesinde 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası sözde paralel yapılanma ile ilgili kentte çalışma yapması için vali tarafından görevlendirildiğini anlattı. Vali Güngör Azim Tuna'nın emriyle paralel yapılanmaya yönelik kentte çalışmalar yaptığını anlatan Korkmaz, etkin olduğunu düşündüğü yapıyla mücadele sonrası geçmişte aldığı disiplin soruşturmalarının tekrar gözden geçirilmesini talep etti.



TERFİ DURUMUM TEKRAR İNCELENSİN


Korkmaz, dilekçesinde şu bilgileri paylaştı: "17 Aralık sonrası 'paralel yapılanma' hakkında il Valimiz Sayın Güngör Azim Tuna'nın görevlendirmesiyle Vali Yardımcımız Rıza Dalan ile birlikte araştırma, soruşturma yaptım. İldeki İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki yasa dışı faaliyet gösteren yapının deşifre edilmesi, Hanefi Avcı'nın makam odasının karar olmaksızın aranması, kendisine ait olmayan ses kasetlerinin kimler tarafından makam odasına konduğu hususlarında tespitler yaptık. Halen etkin olduğunu düşündüğüm bahse konu yapılanmanın birçok meslek mensubuna sahte belge üreterek zarar verdiğini aşikardır. Ben ve benim gibilerin bu işten mağduriyeti olmuştur. Hakkımda geçmişte yapılan disiplin soruşturmalarına, terfi durumumun müfettiş marifetiyle tekrar incelenmesi hususundaki emir ve talimatlarınızı saygılarımla arz ederim."

CİHAN
<< Önceki Haber Emniyet müdüründen şok itiraf! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER