'Engelim Değil, Hayallerim Büyük' projesi tanıtıldı

'Engelim Değil, Hayallerim Büyük' projesi tanıtıldı

Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çankırı Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın EDES (Engelliler Destek Programı) kapsamında kabul edilen 'Engelim Değil, Hayallerim Büyük' projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Haskılıç ile Gençlik Liderleri'nin hazır bulunduğu tanıtım toplantısında proje hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, 6 ay sürecek projenin bütçesinin 51 bin lira olduğunu belirtti. Engellilerle ilgili sadece projelerle değil değişik alanlarda ciddi çalışma yaptıklarının altını çizen Yıldız, "Engelliler bizim önceliğimiz. Sosyal ve sportif faaliyet alanı içine katmak bizim birinci önceliğimiz. Bu konuda farklı projeler üretiyoruz. 200'e yakın engelli sporcumuz var. Çankırı ölçekli bir il için bu sayı çok iyi. Bizim hedefimiz engellilerde başarıdan çok bu faaliyetlerin içerisine katmak. Golbol takımını kurduk, zihinsel engelliler Antalya'ya yarışmalara gitti, oturarak voleybol takımını kuruyoruz. Amacımız Çankırı'da spor yapabilecek her engelliye herhangi bir branşta sportif faaliyet çerisine katmak." dedi.

Yıldız, ocak ayında başlayan projenin haziran ayında tamamlanacağını, engelli bireyleri; sanatsal, kültürel ve sportif, sosyal, kurs faaliyetler ile yaşamın bütün alanlarına entegre olmalarını sağlayacaklarını söyledi. Proje kapsamında rölyef, ebru, kaligrafi, işaret dili, tiyatro kursları açılacak, çiçek dikme, okul boyama, kitap ayracı yapma, empati istasyonu/beni anla, şiir gecesi, sessiz sinema, takı aksesuar yapımı, piknik, gezi, akşam sohbeti, hayallerimin günü, sergi etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Proje hazırlayıcısı Gençlik Lideri Muazzez Gül proje kapsamında gerekli çalışmaları tamamladıklarını ve mart atından itibaren faaliyetlere start vereceklerini söyledi. Gül, Çankırı'da yaşayan 30 görme, bedensel ve işitme engelli birey ve 30 gönüllü ile çalışacaklarını vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Engelim Değil, Hayallerim Büyük' projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER