Engelli vatandaş oy kullanabilmek için Vali'den yardım istedi

Engelli vatandaş oy kullanabilmek için Vali'den yardım istedi

Çorum'da engelli bir vatandaş, oy kullanmak için geldiği okulda sandığın bulunduğu ikinci kata çıkamadı. Okul içinde bekleyen vatandaş, Çorum Valisi Ahmet Kara'dan yardım istedi. Kara, "Seni kucaklasın çıkarsınlar yukarıya. Onlar çıkaramazlarsa, ben kucaklar çıkarırım." dedi.

1 Kasım seçimleri için Türkiye sandık başına giderken vatandaşlar oylarını kullanmaya devam ediyor. Çorum'da da 57 yaşındaki Hüseyin Daldal isimli bir vatandaş, oy kullanmak için tekerlekli sandalye ile Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gitti. Daldal, okulda engelli rampası olmaması nedeniyle bahçede bir süre bekledi. Ardından vatandaşların yardımıyla tekerlekli sandalyesi ile merdivenlerden çıkarıldı. İçeri girdiğinde de oy kullanacağı salonun bulunduğu 2. kata çıkamayan Daldal, "İkinci katta oyumu kullanacakmışım. Ben yolda yürüyemiyorum ikinci kata nasıl çıkayım. Benim gibi kaç tane engelli var görsünler bunu." diye tepki gösterdi.

Bu sırada oy kullanmak için eşi Mesude Kara ile okula gelen Çorum Valisi Ahmet Kara, 'Vali Bey' diye kendisine seslenen Hüseyin Daldal'ın yanına gitti. Engelli rampası ve engelli asansörü olmadığı için oy kullanmaya çıkamadığını ifade eden Daldal, yaşadığı sorunu Vali Kara'ya aktardı.

VALİ: GEREKİRSE SENİ BEN KUCAKLAR ÇIKARIRIM

Engelli vatandaşı dinleyen Vali Kara, "Seni kucaklasın çıkarsınlar yukarıya. Onlar çıkaramazlarsa ben kucaklar çıkarırım. Bizim buraya asansör yapmamız lazım. Engelli asansörü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Biraz gecikti. Ben görevlilere talimat veririm sana yardımcı olurlar. Yukarı çıkıp oyunu rahatça kullanırsın." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Engelli vatandaş oy kullanabilmek için Vali'den yardım istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER