'Engellilerin arasına yenileri katılmasın'

'Engellilerin arasına yenileri katılmasın'

Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, içki, sagara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın insan hayatı için önemine vurgu yaparak, "İçki içmesinler, sigara dumanından uzak olsunlar. Daha çok engeller onlardan oluyor. Trafik kazası oluyor, terör oluyor veya başka bir şey. Oralarda zaten yeteri kadar engel kalıyor." dedi.

Altıntaş, yaptığı açıklamada zararlı alışkanlıklardan uzak durarak vücudu korumanın önemine dikkat çekti. Altıntaş, şunları kaydetti: "Bütün insanlara çağrı yapıyorum, gelin içki, sigara içmeyelim. Hele hele gençler. Bakın bu vücudu biz kolay bulmadık. İçmeyelim. Ben hayatta sigara kullanmadım. Ne gereği var, içmeyelim. Hele o hamile anneler. İçki içmesinler, sigara dumanından uzak olsunlar. Daha çok engeller onlardan oluyor. Trafik kazası oluyor, terör oluyor veya başka bir şey, oralarda zaten yeteri kadar engel kalıyor. Ben de Muş'ta 5 yıl kaldığım için bunları çok çok iyi biliyorum. Ama çok üzülüyorum şimdiki gençliğe. Sigara da içmesinler, içki de içmesinler. Bu vücudu bize Allah bir kere vermiş. Başka vermiyor, yok bulamıyorsunuz. Ben bulabilsem şimdi yürümek isterim. Yok, o gitti. Onun için verilenin kıymetini iyi bilmemiz lazım. Boş yere heder etmememiz lazım. Onun için ne kazalar olsun istiyorum, ne bu tür anlattığım olaylar olsun. Engellilerin arasına yeni engelliler katılmasın, yeter artık diyorum."

1997 yılında 10 kişiyle kurdukları derneklerinin yaptığı çalışmalar sonrasında kendi hizmet binasına kavuşarak 617 engelliye hizmet verir hale geldiğini anlatan Altıntaş, şu ifadeleri kullandı: "Bu konuma kolay gelmedik. Öncelikle topluma kendimizi, engellileri anlattık, bilinçlendirmeye çalıştık. Şimdiye kadar çeşitli etkinliklerimiz, çalışmalarımız oldu. En son 31 Şubat 2015'te yurt dışından TIR'ımızı getirdik. Sayın Vali'mizin de bilgileri dâhilinde Özel İdare Müdürlüğü'nün bahçesinde dağıtımını yaptık, o dördüncü TIR'dı. Her TIR'da en az 200-300 tane tekerlekli sandalye, 200 civarı koltuk değneği, hastaların yürümesi için fizik tedavi gören hastaların kullandıkları volkırlar geldi. Bunların dağıtımlarını yaptık. Hatta bırakın Nevşehir'i, Nevşehir'in dışında ulusal televizyon ve gazetelerde gördüğümüz hastaların bile adreslerini alıp onlara ulaşarak kendilerine araç gereçlerini ulaştırdık. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor."

Engelli ve eski hükümlülere yönelik İş-Kur'la birlikte yeni bir destek projesi yaptıklarını kaydeden Altıntaş, "Başvuran ve şartları tutan 18 arkadaşımız şu anda Ticaret ve Sanayi Odası'nda eğitimini alıyorlar. Oradan belgeleri alanlar içerisinde eski hükümlüler ile yüzde 40'ın üzerinde raporu alan engelliler iş yeri açabilecekler. 30 ila 36 bin lira arasında geri ödemesiz bir destek sağlanacak. Bu projenin ileride geliştirilerek daha fazla kişinin yararlanmasını, istihdam sorununa çözüm olmasını sağlamayı amaçlıyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Engellilerin arasına yenileri katılmasın' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER