Erdem: Tahir Elçi'yi beyaz torosların resmi ve gayriresmi milisleri katletmiştir


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin kentteki tarihi Dört Ayaklı Minare'ye yapılan saldırıyı protesto için basın açıklaması yaptığı sırada çıkan çatışmada hayatını kaybetmesini, "Tahir Elçi'yi beyaz torosların resmi ve gayri resmi milisleri katletmiştir." şeklinde yorumladı.

Erdem yazılı değerlendirmesinde, Tahir Elçi'ye basın açıklaması sırasında sokağın ters yönlerinden gelen ateş sonucu saldırılmasının, bu olayın profesyonel kişilerce gerçekleştirilmiş planlı bir suikast olduğunu gösterdiğini savundu.

Fiili olarak hayata geçirilmesi hedeflenen başkanlık rejiminin, 7 Haziran'dan itibaren önce tüm sokak protestolarını şiddet yoluyla bastırarak yürüyüş ve toplantı hakkını yürürlükten fiilen kaldırdığına dikkat çeken CHP'li Erdem, şöyle devam etti: "Sonra tarafsız basına yönelik taşlı sopalı saldırılarla, ölüm tehditleri, hakaretlerle ve en son gazetecileri cezaevlerine atarak susturma yoluna gitti. Daha sonra mitinglere elini kolunu sallayarak giden canlı bombalar izlendi ve sokakta en temel hakkını kullanarak sesini duyurmaya çalışan kitleler can korkusuyla korkutulmak istendi. Şimdi de basın açıklaması yoluyla kamuoyunu bilgilendiren tüm muhalif unsurlara yönelik katliamlar yapılıyor. Birileri 12 Eylül darbe hükûmetinin yaptığı gibi, başkanlık rejimine meşruiyet sağlama adına sokakları karıştırmaya, savaş çığırtkanlığı yapmaya ve muhalif tüm sesleri kesmeye yönelik yapılan hazırlıkları, asker, polis, öğrenci demeden uyguluyor. Tahir Elçi'yi bu doğrultuda, beyaz torosların resmi ve gayriresmi milisleri katletmiştir." dedi.

"YENİ TÜRKİYE DİYENLER ÜLKEYİ 90'LARIN ESKİ TÜRKİYE'SİNE DÖNÜŞTÜRDÜ"

Can Dündar'ın "Bizi boş verin, biz içeride daha çok güvendeyiz, peki ya siz!" cümlesini hatırlatan Erdem, "Tahir Elçi'nin son fotoğraflarına bakıldığında, erken müdahale edilemediği net bir şekilde görülüyor. Aylardır ölüm tehdidi alan, bunu açıkça sosyal medyada ve diğer platformlarda duyuran bir kişi, önce havuz medyası tarafından hedef alınıyor, ardından öldürülüyor. Yeni Türkiye diyenler, ülkeyi 90'ların faili meçhullerle dolu Eski Türkiye'sine dönüştürdüler. Hırsızların, suçluların, katillerin dışarıda; gazetecilerin, aydınların, öğrencilerin cezaevlerinde olduğu, kanlı siyaset üzerinden iktidarını pekiştirmek isteyenlerin Yeni Türkiye'sinde yaşıyoruz. Bugünlerin son bulması ve Türkiye'nin normalleşmesi için CHP olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Çatışma esnasında hayatını kaybeden Tahir Elçi'ye ve şehit polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Erdem: Tahir Elçi'yi beyaz torosların resmi ve gayriresmi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER