Erdenay: İsrail bizim dengimizde bir takım değil


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın yarın oynayacağı İsrail maçını değerlendirerek, "İsrail bizim dengimizde bir takım değil. Hızlı top oynasalar da biz onlardan çok daha üst düzeydeyiz." dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'nda oynayacağı İsrail maçını değerlendirdi. Ankara Arena'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdenay, "İsrail bizim dengimizde bir takım değil. Hızlı top oynasalar da biz onlardan çok daha üst düzeydeyiz." ifadelerini kullandı. Nevriye, Birsel ve Işıl gibi 3 as oyuncunun olmayışının düşündürdüğünü kaydeden Erdenay, "Yine de kendi seyircimiz önünde bu önemli maçtan galibiyetle çıkacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

"GÜVENLİĞİ BU SEFER ÇOK ÜST SEVİYEDE TUTTULAR"

İsrail'in güvenlik açısından üst düzey güvenlik önlemleri istemesini değerlendiren Erdenay, "Daha önce de İsrail takımları geldiler, her zaman İsrail'e ekstra güvenlik oluyordu. Bu sefer çok üst seviyede tuttular. Belki son zamanlarda olan terör olaylarının da etkisi vardı. Biz de tabi sonuçta misafir ettiğimiz takımı en iyi şekilde ağırlayıp zarar gelmeyecek şekilde göndermek istiyoruz. Bu yüzden yarın maçta da ekstra güvenlik önlemleri olacak. Arkadaşlarımız Emniyet ile irtibata geçtiler. Güvenliklerin, polis sayısı iki kat arttı. İnşallah hiçbir problem olmadan müsabaka biter." şeklinde konuştu.

Avrupa Şampiyonası elemelerindeki grup hakkında konuşan Erdenay, şöyle devam etti: "Bu gruplardan çıkıp Romanya, Bosna gibi rakipler var. Çok fazla sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Bizim takımımız bunu başararak gruptan çıkacaktır. Nevriye ve Birsel de önümüzdeki maçlarda takımımızda forma giyeceklerdir. Asıl hedef olimpiyatlar. Kızlarımız olimpiyat elemesi oynayacak yazın. Avrupa Şampiyonası maçlarını da hafife almamak lazım. Maçları kazanıp oraya gitmeyi garantilememiz gerekiyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Erdenay: İsrail bizim dengimizde bir takım değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER