Erdoğan: Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı gününe kadar kendisine süre vermesine tepki göstererek, ana muhalefet partisi liderine tepki gösterdi.

Erdoğan: Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cevap vermek için ahlaki olarak dikkat etmeleri gereken sınırları olduğunu belirterek, CHP liderine “Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın.” dedi. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin müttefiki olan bazı ülkelerin terörün gerçek yüzünü görmediğini belirtti. 

"ATEŞ OLSAN CÜRMÜN KADAR YER YAKARSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de açıklamalarda bulundu: “Ana muhalefetin genel başkanı içindeki çirkinlikleri bir kez daha ortaya koydu. Ben de cevap verdim. Şimdi de benim karın ağrım ne imiş açıkla diyor. Ben bu tür meseleleri konuşmaktan hicap duyuyorum. Bu senin partinin içindeki karın ağrıların. Senin için sorun olmayabilir. Bizim de ahlaki olarak dikkat etmemiz gereken sınırlarımız var. Onun seviyesine inmek, bulunduğum makam da buna müsaade etmiyor. Salı gününe kadar süre tanımış bana. Sen benim rakibim olamazsın. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 13-14 parti bir araya geldiniz bir tane cumhurbaşkanı adayı çıkardınız. Sen niye çıkmadın. Diğeri niye çıkmadı. Kendisiyle girmem böyle bir şeye. Elindeki belgeleri açıklayacak. Ortaya çıktığından beri belge açıklayacaksın. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Bugüne kadar söylediğin her şey yalan çıktı. Bizim Özhaseki kardeşimiz epey para aldı. Ben de alıyorum. Ama buna rağmen herhalde kendi cebinden ödemiyor, partinin kasasından ödüyor. Buna rağmen iftiralarından, yalanlarından ne hicap duydu ne de vazgeçti. Her seçim öncesinde ‘Partim yüzde 40 almazsa, yüzde 35 almazsa istifa ederim’ diyen zat bu değil mi? Partisi o oyları alabildi mi? Yok. Sözünü tuttu mu? Bu iki husus dahi normal şartlarda onurlu insanı genel başkanlığı bırakma değil sokağa çıkamaz hale getirir. Bu zat hiçbir şey olmamış gibi yerinden kıpırdamıyor. Oturuyor. Allah ıslah etsin. Allah müstahakını versin. Fazlası israfa girer. İsraf da bizim inancımızda haramdır.”

"Bunlar Akademik Bir Terörün Aktörleridir"

Terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonlar ve bildiri yayınlayan akademisyenlerle ilgili de değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hemen yanımızda Ortadoğu ve Kuzey Afrika 1. Dünya Savaşı'ndan bu yana en çalkantılı dönemi yaşıyor. Türkiye buna kayıtsız kalabilmesi mümkün değildir. Esasen şu anda Hakkari, Şırnak, Diyarbakır’da yaşanan olaylarda ne Kürt kardeşlerimizle ne o bölgelerle bir ilgisi yoktur. Birileri çıkıyor ‘Devlet Kürtleri öldürüyor.’ Elinize dilinize dursun. Bizim Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok. Biz yaratılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Bunu diyenler kimler, o 1128 tane akademisyen söylüyor. Bunlar hayatta o bölgelere gidip o bölge halkıyla aynı sofrayı paylaştıkları gün yok. Biz Güneydoğu'nun köylerini, en ücra köşesini çok biliyoruz. Yaşadık. Bizim oradaki mücadelemiz Kürt kardeşlerimizle değil. Terör örgütü iledir, teröristledir. Ülkemize başta Güneydoğu, Doğu illeri olmak üzere mutluluğu refahı getirene kadar bu mücadele devam edecektir. Asla durmak yok. Çünkü biz bu yola çıkarken bir şey söyledik. Kefenimizi giydik bu yola öyle çıktık.”

Cumhurbaşkanı, Suriye ve Irak’ta yaşanan gelişmelere de değinerek, şunları söyledi: “Şu anda bütün olayların gerisinde Suriye ve Irak’taki gelişmelerden uzak tutmak, aleyhimizde doğacak sonuçları harekete geçirme gayretleri vardır. Bu açık gerçeğe rağmen terör örgütüne alet olan kişiler elbette var. Ama hamdolsun vatandaşlarımız, çoğu bunu gördü, terör örgütü ve onu destekleyen parti ile arasına mesafe koydu. Ana muhalefet partisi bile bunlara destek oluyor. Bunlar da Anayasa'ya uygun olarak hareket ediyor. Anlamak mümkün değil. Terör örgütünün ahlaksız ve vicdansız eylemlere yönelmesinin sebebi işte budur. Geçtiğimiz Cuma günü Diyarbakır’da ortaokulun bahçesine öğrencilerin karne aldıkları günde el yapımı bomba atıyorlar. Ey akademisyenler, siz öğrenci yetiştirmiyor musunuz? Bu yavrularımızın karne aldıkları günde oraya bomba atan alçakların yanında nasıl yer alıyorsunuz? Siz nasıl akademisyensiniz? Bunlar akademik bir terörün aktörleridir. Onun için duruşumuz burada hep birlikte milletçe el ele olacağız. Birlikte olacağız. Asla fırsat vermeyeceğiz. Bu milleti parçalamaya, bu bayrağa gölge düşürmeye, bu vatanı parçalama ve bu devletin içinde nifak tohumları ekmeye, kimsenin ne yetkisi ne de bu noktada atabileceği adım olamaz. Evlere, okullara, camilere, kamu binalarına yönelik saldırılar oldu ve oluyor. Bütün bunlar kalplerinde Allah korkusu ve insan sevgisi olmayanların eylemleridir. Ana muhalefetin lideri de Allah korkusundan bahsetti. Biz Allah’tan korkmuyoruz dedi. Bu beyefendi bu gafları çok yapıyor. Onun soyadını gaf koymak lazım.”

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER