Erdoğan: Aydın geçinenler çeyrek porsiyon kıymetinde dahi değil


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akademisyenlerin bildiri yayımlamasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Cem Karaca yarım porsiyon aydın, diyor. Rahmetli çok bonkör davranmış. Bugün aydın geçinenler çeyrek porsiyon kıymetinde dahi değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 19. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında barış bildirisi yayımlayan akademisyenleri değerlendirdi. 'Sanatçı Cem Karaca'nın aydınlar için yarım porsiyon aydın ifadesini kullandı' diyen Erdoğan, Karaca'nın bir şarkısından dizeleri paylaştı. Erdoğan, "Rahmetli çok bonkör davranmış. Bugün aydın geçinenler çeyrek porsiyon kıymetinde dahi değil. İşte bu lümpen aydın takımı geçtiğimiz günlerde bir kez daha boy gösterdi. Esasen bu güruh ülkemize ve milletimize olan kinlerini buldukları her fırsatta zaten kusuyorlar. Ama artık Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye demokratik, laik sosyal bir hukuk devletidir. Bir hukuk devleti olan Türkiye'de hiç kimsenin kendilerine akademisyen diyenlerin suç işleme imtiyazı yoktur." diye konuştu.

"KİMSE MİLLETİN BEKASI SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA ASLA DOKUNULMAZ DEĞİLDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mehmetçiklerimiz, polisimiz, polis yavrularımız köy korucularımız şehit olacak, onları şehit edenlerin yanında, arkasında olanlara biz ses çıkarmayacağız öyle mi? Kimse bizden bunu beklemesin. Terör örgütü mensupları söylediklerinde suç olan ifadeler kendilerine akademisyen diyenler tarafından ifade edilmesi halinde meşruiyet mi kazanır? Böyle şey olabilir mi? Aynı durum siyasetçiler için de geçerlidir. O da aynı şekilde suç işliyordur. Terör örgütünün sözcülüğünü yapan siyasetçi terör örgütü mensubu gibi muamele görmeyi hak etmiş olmaz mı? Kimse hukuk önünde bilhassa milletin bekası söz konusu olduğunda asla dokunulmaz değildir. Siyasetçi millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya gelirse değer kazanır." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Aydın geçinenler çeyrek porsiyon kıymetinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER