Erdoğan: Bu yorgun iktidarı açıkçası göndermek gerekiyor artık


HDP Malatya milletvekili adayı Aydın Erdoğan, "13 yıllık tek yıllık parti iktidarı bir yorgunluk dönemini ve alışkanlıklarla beraber gelişen bir hırs dönemini yaşıyor. Ülke iyi yönetilmiyor. Bu yorgun iktidarı açıkçası göndermek gerekiyor artık." dedi.

HDP Malatya İl Başkanı Hasan Şahin ve milletvekili adayları basın kuruluşlarını ziyaret etti. HDP Malatya milletvekili adayı Aydın Erdoğan, ziyaretlerde yaptığı açıklamada, ülke gündemi, Ankara'da yaşanan bombalı saldırı ile HDP seçim beyannamesinin toplatılma kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HDP olarak ülkenin susadığı, özlediği barışa kavuşması ve ülkenin köklü sorunlarının çözülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Erdoğan, "Halkların Demokratik Partisi'nin de bu Meclis'te yer alması, temsil edilmesi Türkiye'nin sorunlarının çözülmesi için hayati öneme sahiptir. 13 yıllık tek yıllık parti iktidarı bir yorgunluk dönemini ve alışkanlıklarla beraber gelişen bir hırs dönemini getiriyor. Ülke iyi yönetilmiyor. En son Ankara katliamı bunu çarpıcı bir biçimde ortaya koydu. Barışa, kardeşliğe, eşitliğe ve adalete olan ihtiyaç yakıcı bir biçimde kendisini hissettiriyor. Bu yorgun iktidarı açıkçası göndermek gerekiyor artık. Bu çerçevede basının da özgür, sansürsüz amasız, lakinsiz, ifade özgürlüğünü kullanabileceği bir ortama kavuşmasını, basın çalışanlarının özgürce herhangi bir baskı ve tehdit olmadan, bir yandan iş kaybetme korkusu, bir yandan da ceza tehdidi olmadan çalışabileceği ortamı kurmak da bizim önceliklerimiz arasındadır. Eğer ifade özgürlüğü yoksa basın özgür değilse, bu ülkede demokrasiden söz etmek mümkün değil. Bu anlamda medya çalışanları da bizim bütün çalışanlar için gösterdiğimiz duyarlılıklarda olduğu gibi önceliklerimiz arasındadır." diye konuştu.

HDP'nin seçim bildirgesinin toplatılmasını da değerlendiren Erdoğan, kararın hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti: "Seçim çalışmalarının son aşamasına gelirken büyük bir talihsizlikle bir mahkememiz, seçim bildirgemiz hakkında toplatma kararı verdi. Bu yeni bir şey değildir. Bizim parti tüzüğümüzde yer alan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının denetiminden geçmiş yıllardır faaliyetini sürdüren partinin seçim bildirgesinde ve broşürlerde tekrarlanan 'yerel yönetimlerin güçlendirilmesini' esas alan Avrupa Birliği yerel yönetimler tarzını esas alan ve yerel yönetimlerde söz karar ve etkinlik konusunda güçlendirmeyi esas alan 'özyönetim' olarak ifade ettiğimiz kısım gerekçe gösterilerek bir toplatma kararı verilmiştir. Bu karar tabi hukuka aykırı bir karardır. Arkadaşlarımız kararın kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunuyorlar ama kaldırılmış olsun yada olmasın tamamen siyasi çalışmalarımızı, seçim çalışmalarımızı engellemeye dönük bir üst iradenin yansıması ortaya çıkıyor. Bunu bir avukat olarak hukuka aykırı bulduğumu ve açıkçası kabul edilmez bulduğumuzu da belirtmek istiyorum."

7 Haziran seçimlerine giderken partilerinin 200'den fazla saldırıya uğradığını anlatan Erdoğan, "Diyarbakır katliamı bunun en üst şekli idi. Seçim sonrasında da Halkların Demokratik Partisi'ni barajın altında bırakmak için bir çatışma süreci başlatıldı. Halkların Demokratik Partisi bu çatışmanın içinde ve müsebbibi gibi gösterilerek baraj altı bırakılmak istendiği için bu yapıldı. Sürdürülen HDP karşıtı kampanyanın son bir tezahürü olarak da bu toplatma kararı çıktı. Bunları da halkımız ve seçmen fark ediyor diye düşünüyorum. Açıkçası 7 Haziran seçimlerinde de bizim açımızdan milletvekili çıkarma potansiyeli vardı. Bu seçimlerde de bu potansiyelimizin olduğunu değerlendiriyoruz. Halkın ilgisinden bunu tespit ediyoruz. 1 Kasım akşamı umut ediyorum ki bize destek veren gönül veren, oy veren herkesin umduğu sonucu bulacağız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Bu yorgun iktidarı açıkçası göndermek gerekiyor... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER