Erdoğan: Dokunulmazlık kavramının yanlış anlaşıldığı düşüncesindeyiz


Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıkla ilgili "Dokunulmazlık kavramının yanlış anlaşıldığı düşüncesindeyiz. Dokunulmazlık kavramı aslında fezlekelerle ilgili bir kavram. Kimin fezlekesi varsa onları ilgilendiren, onun yargılanma sürecinin önünü açan bir konu." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Gündemde yer alan dokunulmazlık konusuna değinen Erdoğan, "Dokunulmazlık kavramının yanlış anlaşıldığı düşüncesindeyiz. Dokunulmazlık kavramı aslında fezlekelerle ilgili bir kavram. Kimin fezlekesi varsa onları ilgilendiren, onun yargılanma sürecinin önünü açan bir konu. Aynı zamanda bu siyasetçinin bu yargılanma ile bir bariyer oluşturuyormuş gibi kamuoyunda atmosfer oluşturuyor. Ve bu düzenleme ile beraber siyasetçi, tamamıyla 506 dosyayı yargıya göndermiş oluyor. Bildiğiniz bu dosyalar salt terörle alakalı değil; bunların içinde memur arkadaşlarımızla ilgili 'görevi kötüye kullanma' dosyaları var, siyasetçiler için 'seçim yasaklarını ihlal' fezlekeleri var, 'hakaret' fezlekeleri var. Yargı, bununla ilgili kararını verir ve böylece yola devam ediliyor. Olay, bir kişi beş kişi olayı değildir. Bana göre Sayın Başbakan'ın bu konudaki açıklaması isabetli olmuştur. Temenni ederim ki süratle Meclis'ten geçer." ifadelerini kullandı.

"DÜNYAYI AYAĞA KALDIRANLAR, TÜRKİYE'DE OLANLAR KARŞISINDA BU HASSASİYETİ GÖSTEREMEMİŞLERDİR"

Brüksel'de meydana saldırıyı da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabi bu eylemler karşısında 'şu ülke niye böyle davrandı, bu ülke niye böyle davrandı' deme yetkimiz yok. Ancak teröre karşı ortak bir tavır sergilenecekse, filanca ülkede olduğu zaman farklı, filanca ülkede olduğu zaman farklı sergilenmemelidir. Bu, uluslararası bir mutabakat gerektiren bir konudur. Şurada son 3 içerisinde Türkiye'nin yaşadığı eylemler bize sayısal olarak yüzlerce kayıp verdirdi. Ama faklı yerlerde dünyayı ayağa kaldıranlar, Türkiye'de olanlar karşısında bu hassasiyeti göstermemişlerdir. Hatta hatta şu anda yapılmakta olan operasyonlara ilgili bize farklı nasihatler vermeye kalkanlar çıkmıştır. Acaba terörün olduğu bu tür ülkelerde operasyonların olmaması söz konusu mu? Dünyada bütün ülkeler bu tür operasyonları yapmaktadır. Doğrusu bizim böyle bir beklentimiz de olmadı zaten. Olsa tabi ki memnuniyetimi ifade etmekten başka bir şey düşmezdi. Bazılarının telefonları olmuştur, biz de kendilerine şükranlarımızı bildirmişizdir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Dokunulmazlık kavramının yanlış anlaşıldığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER