Erdoğan Hitler örneğine cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18. Muhtarlar Toplantısında HDP'nin kapatılması ve Hitler ile ilgili tartışmalara cevap verdi.

Erdoğan Hitler örneğine cevap verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 18. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, son günlerde HDP’nin kapatılması konusunda devam tartışmalara yeni bir açıklama ile katıldı. Erdoğan HDP’nin kapatılması iddiası için “gerek görmüyorum” dedi. Erdoğan ‘Hitler’ polemiği için ise ’Hitler örneğini verdiğimde hücum ettiler. Almanya o dönem parlamenter sistemle yönetiliyordu ama Hitler musallat oldu, bunu söyledim” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

Geçtiğimiz yıl 3 bin 100'ü aşkın terörist etkisiz hale getirildi. Biz bin yıldır bu topraklarda yaşamanın bedelini en ağır şekilde ödemiş bir milletiz. Dimdik ayaktayız, durmaya da devam edeceğiz. Terörle mücadele edenlerin Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve Malazgirt ruhu ile mücadele ettiğini biliyorum. Biz bu vatanın bir karış toprağını bile kimseye vermeyiz. Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda attığı adımlarla Sur’da o mukaddes gediği açmıştır. Ne yaparsanız yapın, bizi yolumuzdan döndüremeyeceksiniz. Türkiye sizin üs aklınızın size verdiği akıldan çok daha üstündür. Türkiye 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarına da ulaşacaktır.

Bu ülkede Kürt değil terör sorunu var. Kimse bunu bize yutturmaya kalkmasın. Türkiye’de tüm etnik unsurların kendine has sorunları vardır, hep biz bu sorunları gidermeye çalılmışızdır ama Türkiye’de yatıp kalkıp ‘Kürt sorunu da Kürt sorunu…’ bunu bize yutturamazsınız.

Hendeği kazanla hendeği savunan, bombayı koyanla bombayı savunan, silahı tutanla silahı savunanın hiçbir farkı yoktur.

“GEREKSİZ GÖRÜYORUM”

Siyasi partilerin kapatılmasını karşıyım. Gereksiz görüyorum. Ancak herhangi bir siyasetçinin yaptığı hatanın bedelini kurumsal olarak partisi değil, şahıs olarak kendisi ödemelidir. Genelbaşkan da olabilir, milletvekili de olabilir, kim olursa olsun. Tercihini siyasetten ve siyasetin imkanlarından yana değil, terörden ve terör eylemlerinden yana koyanlar bunun hesabını hukuk önünde vermelidir. Milletvekili sıfatı, parti yöneticisi pozisyonu hiç kimseyi terör örgütünün yanında saf tutmuşsa hukuk önünde hesap vermekten kurtaramaz.

HİTLER AÇIKLAMASI

Parlamenter sistem diktatör üretmez diyenler var. Hitler örneği verdim hemen şahsıma hücum etmeye kalktılar; Almanya parlamenter sistemle yönetiliyordu ama buna rağmen Hitler gibi bir diktatör ülkenin bşaına musallat oldu. Ben bunu söyledim.

Anayasa sürecinde diğer konularla birlikte bu hususunda günlük siyasi polemiklerin dışında etraflıca tartıışılması gerektiğini düşünüyorum. İşçi memur meseelesi çok önemlidir. Çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Memur istihdamında yaşanan sıkıntılar, 657'nin elden geçirilmesi gerekiyor. Tayyip Erdoğan bunu söyledi diye “istemezük” diyenler ortaya çıkacaktır. Mesele faydalı olur mu olmaz mı? Bunun üstüne gitmek gerekir.
<< Önceki Haber Erdoğan Hitler örneğine cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER