Erdoğan'ı duygulandıran mesaj


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki Özel Harekâtçı'nın kendisi ile ilgili sosyal medyada paylaştıkları fotoğraftan çok duygulandığını belirterek, "Dün bana özel mesaj geçmiş, iki tane Özel Harekâtçı... 'Yürü uzun adam, arkandayız' diye... Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı, ellerinde silahlarıyla arkada duvarda da o yazı. Onlar orada şehit olmaya inanmışlar." dedi.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 30 bin öğretmenin atama kurası için MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törene katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 923 bin öğretmenle en güzel eğitimi vermenin çabası içinde olduklarını belirterek, boş ders veya farklı branşlardan öğretmenlerin girdiği dersler sorununun büyük ölçüde geride kaldığını; öğretmen doluluk oranının yüzde 93'e ulaştığını; en düşük doluluk oranının Marmara'da olduğunu anlattı.

Öğrenciyken sınıfında 75 öğrenci olduğunu kaydeden Erdoğan, artık 30-36 öğrenciye indiğini söyledi. Erdoğan, öğretmen eksiğinin tamamlanması ile öğrenci-öğrenci ilişkisinde istedikleri hedefe ulaşacaklarını belirtti. Kendisinin teksir kağıtları ile okuduğunu; abilerinden teksir kağıdı istediklerinde satmadıklarını, sakladıklarını ifade eden Erdoğan, kitap bulamadıklarını söyledi.

"TAYYİP ERDOĞAN'IN YAVRUSU NEYSE..."

Öğrenci yurtlarında yaptıkları düzenlemeleri anlatan Erdoğan, "Zira bizim yavrularımız şunun-bunun yavruları değil. Tayyip Erdoğan'ın yavrusu neyse onlar da bizim aynı şekilde yavrumuzdur. Olaya böyle bakıyoruz." dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti: "Bugün kimse ülkemizde eğitim altyapısıyla ilgili can alıcı bir sorundan bahsedemez. Eksiklerimiz yok mu, var; ama can alıcı noktada hamdolsun öyle devasa sorun yok. Eksiklerimiz var tabi. Ama eninde, sonunda bunları da gidermiş olacağız. Bugünkü atamayla öğretmen eksiğimizi tamamen ortadan kaldırma yolunda önemli bir adım daha attı. Artık bundan sonra eğitimin kalitesini yükseltmeye odaklanmak mecburiyetindeyiz. Artık müfredattaki eksiğimizi gidermeliyiz. Bakanlığımız bütün müfredatı, ders programını elden geçirip gerekli sadeleştirme ve iyileştirme çalışmalarını da başlattı."

"ÇEKİLECEK KAHIR DEĞİL"

"Öğretmenliğin adanmışlık isteyen bir meslek" olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz şu anda 'işsiz kaldım, maaş temin edeceğim bir işe giriyorum' diye bu yola çıkıyorsanız bu yanlıştır. Ben inanıyorum ki siz böyle düşünmüyorsunuz. Siz, kendinizi bu ülkede sizi yetiştiren o muallimler gibi bir nesli yetiştirmeye kendinizi adamış muallimler olarak ben de sizleri görüyorum."

Erdoğan, "Bu meslek, herhangi bir istihdam alanı gözüyle bakılacak bir meslek değil. Öyle bakan bir arkadaşım varsa öğretmenlik sıfatını hak etmiyor demektir. Bir takım işler vardır ki onları herkes yapabilir; ama öğretmenlik öyle değildir. Öğretmenlik için sadece branş eğitim almak, pedagojik formasyon sahibi olmak yeterli değildir. Bu iş, sevmezseniz, kendinizi adamazsanız yapılacak bir iş, çekilecek bir kahır değildir." diye konuştu.

"SIKINTILI YERLER VAR"

"Kuraları çektik, kurada Güneydoğu çıktı, Doğu'ya çıktı. Hemen 'Batı'ya nasıl gelirim' bunun telaşı içine kapılanlar varsa yine yanlış, olmaz..." diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Biz şuna inanacağız: 780 bin kilometrekare ile bu topraklar bizim vatanımızdır. Sıkıntılı yerler var, doğru... İşte bak o sıkıntılı yerlerde şu anda bu kadar şehitler veriyoruz değil mi? Niye veriyoruz? Bu toprakları yeninden vatan yapabilmek için veriyoruz. Zira oralarda kimse herhangi bir operasyon giremez. Bu toprakları biz kimseyle paylaşmayız. Birlikte bu kararlı yürüyüşümüzü sürdürmemiz lazım."

"ÇOK DUYGULANDIM"

Erdoğan, kendisi ile ilgili sosyal medyada bir fotoğraf paylaşan iki Özel Harekâtçı ile ilgili de duygularını şöyle paylaştı: "Dün bana özel mesaj geçmiş, iki tane Özel Harekâtçı... 'Yürü uzun adam, arkandayız' diye... Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı, ellerinde silahlarıyla arkada duvarda da o yazı. Onlar orada şehit olmaya inanmışlar. Bu topraklar için, bu millet için... İnanıyorum ki siz sevgili öğretmenlerimiz de yavrularımızı alacaksınız, adeta nakış işler gibi onların zihin dünyasını işleyeceksiniz. Böylece yarınlarımızın inşasını, ihyasını sizler sağlayacaksınız." CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'ı duygulandıran mesaj Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER