Erdoğan'ın 'Çılgın Projesi' rafa kaldırıldı

Erdoğan'ın 'Çılgın Projesi' rafa kaldırıldı

2011 Genel Seçimleri öncesi dönemin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars için açıkladığı 'Çılgın Proje' unutuldu. Projenin Kale içi mahallesinde bulunan tabelası ise ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

770 bin metrekare alanda, yaklaşık 200 milyon TL yatırım bedeli ile 135 eseri kapsayacak proje, 2012 inşaat sezonunda başlayacaktı. 2014'ün 9. ayında biteceği ilan edilen ve Kars çayının da ıslah edileceği proje rafa kaldırıldı.

Diğer taraftan bölgede, Ebu'l Hasan Harakan-i Hazretleri külliyesini de içine alan Kars Valiliği'nin, 'Tarihi Dokunun Korunması Projesi' ise vatandaşların ve ziyaretçilerin tepkilerine rağmen devam ediyor. Mevcut yapılı alanların ve ağaçların söküldüğü projenin, 2015'in 8. ayında yer teslimi yapıldı. 2015'in 11. ayında biteceği ifade edilen proje 2 milyon 598 bin liralık keşif bedeli ile Harakan-i gönüllülerinin tepkisine neden olmuştu.

Her şeyin Kars kalesi çevresinde döndüğünü ifade eden doğma büyüme Kale içi mahallesinde ikamet eden Cengiz Karadağ, "Kim geldiyse bu memlekete bir şey yapmadı. Yaptıklarını yarım bıraktı gitti. Çılgın Proje devam etseydi daha güzel olurdu. Bu yeni proje ile mevcut abdesthane değiştiriliyor. Ne olmuştu bu abdesthaneye? Nedir? Bütçede fazla para var, onu mu yiyorlar? Başka bir şey yoktur." diye konuştu.

Mahallenin bir diğer sakini Tuncer Mengilli ise "Kars Valiliği projesi nereden icap etti?" diye sordu. CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'ın 'Çılgın Projesi' rafa kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER