“Erdoğan’ın diploması iki yıllık”

Recep Tayyip Erdoğan’ın diploması hakkında ‘tam kanunsuzluk hali’ gerekçesiyle YSK’ya suç duyurusunda bulunan eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, tartışmanın bitmesi için yıllara göre not dökümünün (transkript) yayınlanması gerektiğini söylüyor.

Erdoğan'ın diplomasını istedi

Video: Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘sahte diploma’ tartışması yeni sorularla büyüyerek sürüyor. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Erdoğan’ın ‘Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi itibariyle yükseköğrenim yapmış olmak’ şartını karşılayıp karşılamadığının araştırılması için geçtiğimiz haftalarda YSK’ya başvurdu. Ancak YSK Eminağaoğlu’nun, Erdoğan’ın üniversite diplomasının incelenmesi için yaptığı başvuruyu reddetti. YSK’nın geçtiğimiz günlerde HDP’ye gönderdiği noter onaylı diploma da tartışmaları bitirmek yerine daha da alevlendirdi.

2014’te neden ‘kopya’ diploma kullanılmadı?

Ömer Faruk Eminağaoğlu, HDP’ye gönderilen ve kamuoyuna açıklanan diplomada 12 büyük çelişki olduğunu söylüyor. “Rektörlükçe 2011’de verilmiş dublikata (aslından kopya örnek diploma) varsa, 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçiminde neden dublikata kullanılmadı? Niye eski ve kaybedildiği söylenen, aslı olmayan noter onaylı örnek kullanıldı? O zaman YSK, dublikata nerede nasıl kaybedildi bunu araştırmaya girecekti de bunun için mi kullanılmadı? Rektör, 2001’de dublikata diploma verirken, fakülte nasıl bir dosya oluşturdu? Daha önce noter onaylı örnek söz konusu, fakat 2014’te bu notere bir daha onaylatılırken, tekrar onaylatılan ve YSK’ya sunulan evrakta birinci noterin (eski noter) bilgileri yok.” diyen Eminağaoğlu, “O makam kuşku altında olmamalı.” ifadelerini kullanıyor.

e-devletten görülebilir

YSK’nın gerekçeli kararından sonra yeni girişimlerde bulunacağını anlatan Eminağaolu, YSK ve YÖK Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi öğrenci kaydı varsa, transkiriptlerini yayınlayarak tartışmaya bitirebileceğini anlatıyor: “E-devletten transkiript görülebilir. Rektör ve YSK’dan istedim bunu… Transkiript olabilir, giriş ve çıkış kaydı olabilir. Bu tartışmayı bitirebilirler. Niye bu yol kullanılmıyor?”

O dönemki mevzuata uygunluğu araştırılmalı

Eminağaoğlu, Marmara Üniversitesi’nin 2014 seçimlerinden önce yayınlandığı dublikata diploma, ardından Ergun Poyraz’ın ortaya çıkardığı örnek, mezuniyet belgesi ve en son YSK’nın paylaştığı örnek olmak üzere 4 evrakın kamuoyuna yansıdığını ancak hep yeni soruların ortaya çıktığını hatırlatıyor: “Bu dört evrak üzerindeki bilgilerin o evrakın düzenlendiği dönemin mevzuatına uygun olup olmadığının incelenmesi gerekiyor. Bundan uzak duruluyor. Herkes gerçekler ortaya çıksın istiyor.”

‘Erdoğan’ın diploması iki yıllık

Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasinin sahte olduğu iddialarına AKP kurucularından Abdullatif Şener de katıldı. Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç’in ‘Basın Koridoru’ programında konuşan Şener, Erdoğan’ın diplomasının 4 değil, iki yıllık yüksekokul diploması olduğunu söyledi. Şener, “O tarihlerde çok güvendiğim biri ‘ben gördüm iki yıllık bir diploması var’ demişti. 2007’de Cumhurbaşkanlığına aday olmamasının sebebinin bununla bağlantılı olabileceğini düşünmüştüm. Daha sonra o da etkili, yetkili olduğu halde bu konuları hiç açmadı. Cumhurbaşkanını diplomasının ne olduğunu bilmek herkesin hakkıdır.” dedi.



<< Önceki Haber “Erdoğan’ın diploması iki yıllık” Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER