Erdoğan'ın suçladığı "meşhur Rus satranç ustası" FIDE başkanlığından istifa etti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın IŞİD'le petrol ticareti yapmakla suçladığı "meşhur Rus satranç ustası" Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı Kirsan İlyum?inov görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Suriye'de düşürülen Rus askeri uçağı sebebiyle Ankara ve Moskova arasında yükselen tansiyonun Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamalarda, "Bir de Rusların meşhur satranç ustası var, O da bu yarışın içinde, O da petrol tüccarlığı yapıyor." demişti.

ABD Hazine Bakanlığı'nın da geçen ay itibariyle İlyumdcinov'u kara listeye aldığı ortaya çıkmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından 1995'ten bu yana FIDE Başkanlığı'nı yapan İlyumcinov dün Yunanistan'da FIDE Yönetim Kurulu'yla bir araya geldi.Toplantıda üye ülkeler iddialarla ilgili bilgi almak istedi. Yapılan görüşmelerin ardından İlyumcinov görevinden belirsiz bir süre için çekilmeyi teklif etti.

Olağanüstü FİDE Yönetim Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada İlyumcinov'un ABD tarafından kara listeye alınması nedeniyle böyle bir kararı aldığı ifade edildi. ABD yaptırımları kaldırıncaya kadar İlyumcinov'un görevden olmayacağı, yetki ve görevlerinin ise yönetim kurulunun onayı ile Yunanistan Satranç Federasyonu Başkanı Georgios Makropoulos'a bırakıldığı kaydedildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'ın suçladığı "meşhur Rus satranç ustası"... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER