'Erdoğan istifa etmeli' diyen Perinçek'ten 'U' dönüşü

Yerel seçimlerde muhalefet güçlü bir sonuç elde etti ve kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana gibi önemli şehirleri AKP'den aldı.

SHABER3.COM

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yaptığı açıklamayla Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) devam etme ihtimalinin kalmadığını belirterek, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini de paylaşmıştı. 

Perinçek, "Cumhurbaşkanı'nın istifası dışında görülen bir çözüm yok." demişti.

ERDOĞAN'A PAS ATTI

Perinçek'in açıklaması AKP medyasında tepkiyle karşılandı. Tepkilerin ardından Perinçek'ten 'U' dönüşü anlamına gelebilecek bir açıklama daha geldi.

Perinçek, "Erdoğan'ın vatan bütünlüğü programıyla kuracağı bir hükümette görev almaya hazırız." dedi.

Perinçek, Erdoğan'ı böyle bir hükümetin kurulması sürecini yürütmeye davet etti. 

Perinçek, seçim gecesi yaptığı açıklamanın birçok internet sitesine eksik ve yanlış yansıtıldığını iddia ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü: "AKP'nin ekonomik zorlukları tek başına aşamayacağı bir döneme girdik. Biz, AK Parti'nin artık Türkiye'ye tek başına yönetemeyeceğini belirtiyoruz. Ancak seçime gidilsin veya gidilmesin, AK Parti'nin bulunmadığı bir hükümetin kurulmasının da gerçek dışı ve yanlış olduğunu görüyoruz."

İflas eden Borçlanma Ekonomisinin yerine üretim odaklı ekonominin kurulması, kaçınılmazdır; ancak sancılı ve zor bir görevdir. Bu görev, işçi ve çiftçiden sanayici ve tüccara kadar bütün Üretici sınıflara dayanarak, Üretime odaklanarak ve zorlukları paylaştırarak yerine getirilebilir. Türkiye içine girdiği ekonomik iflas koşullarını ancak Cumhurbaşkanının kuracağı AK Parti'nin yanında, CHP, MHP ve Vatan Partisi'ni de kucaklayan bir Millî Hükümetle aşabilir. Ekonomik koşulları dikkate alırsak, önümüzdeki zaman dardır. Üreticileri seferber eden, zorlukları paylaştıran ve zorlukları yenmek için bütün milleti birleştiren bir Hükümeti kurmak için bugünden çalışmalara başlanılmalıdır.

Milleti Üretim Odaklı Ekonomi için birleştirecek ve seferber edecek olan Üreticilerin Millî Hükümetin kurulması görevine önderlik, Anayasamıza göre Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın omuzlarındadır. Bu görev, tarihsel önemdedir. Üreticilerin Millî Hükümeti, gittikçe yakıcı bir önem kazanarak önümüze çıkacaktır. Vatan Partisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üretim odaklı bir ekonomi ve vatan bütünlüğü programıyla kuracağı bir hükümette görev almaya hazırdır."

Seçim gecesi 'AKP'nin devam etme şansı yok' diyen Perinçek'ten yeni açıklama
Seçim gecesi yaptığı "Cumhurbaşkanının istifası dışında görülen bir çözüm yok" açıklamasıyla çok konuşulan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Erdoğan'ın vatan bütünlüğü programıyla kuracağı bir hükümette görev almaya hazırız" dedi.
<< Önceki Haber 'Erdoğan istifa etmeli' diyen Perinçek'ten 'U' dönüşü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER