Erdoğan, kendisiyle çelişiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Polonya’daki NATO Liderler Zirvesi’nin dönüşünde, önceki gün uçağına aldığı bazı gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, kendisiyle çelişiyor - Yeni Terör tanımı

Türkiye’de terör tanımını, ‘legal görünümlü illegal yapı’, ‘silahsız terör örgütü’ ve ‘illegal terör örgütü’ gibi kavramlarla genişletmeye çalışan ve kamuoyunda tepki toplayan Erdoğan, zirvede liderlerle gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde, aksi bir görüş savundu. 

Erdoğan, ‘terör’ ve ‘terörizm’ kavramlarının, uluslararası hukuk literatüründe netleştirilmesi gerektiğini söyledi: “Özellikle ikili görüşmelerde konuştuk.

Terörizmin ve teröristin, uluslararası tanımının netleştirilmesi yapılması lazım. 

İsteyen istediği gibi bir terörizm, terörist tanımı yapmamalı, yapamamalı. 

Eğer bu uluslararası hukuk literatürüne de oturtulursa, o zaman Türkiye’deki terör tanımıyla Almanya’daki tanım farklı olamaz.

İstanbul’da havalimanındaki saldırının, daha öncesinde Vezneciler’de, Ankara Garı’nda, Gaziantep’te, Diyarbakır’da terör saldırılarının yaşandığı bir süreçte, yasanın esnetilmesi tabii ki doğru olmaz. 

Brüksel, Paris, Lahor, dünyanın her yerinde terör saldırılarının yaşanabildiği bir süreçteyiz. Tüm bunları kapsayacak şekilde bir terörizm ve terörist tanımının yapılması, bunun uluslararası hukuk literatürüne de girmesi lazım.” 

<< Önceki Haber Erdoğan, kendisiyle çelişiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER