Erdoğan'ın ardından hükümetten de Gül'e davet

Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül'e kapılarının açık olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın ardından hükümetten de Gül'e davet

Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e milletvekili adaylığı teklifi yapılıp yapılmadığıyla ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur" dedi.

ARINÇ: GÜL MECLİS BAŞKANI OLMALI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında, Abdullah Gül'ün siyasete dönme tartışmalarını değerlendirdi. Arınç, "Onun duruşuna uygun bir görev olmalıdır. Eğer başbakan olmayacaksa benim de gönlümden geçen ve büyük bir şerefle yaptığım Meclis başkanlığıdır. Meclis başkanı olursa siyaset de kazanır, Türkiye siyaseti de kazanır. Gönlümden geçen budur." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı özel bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tekrar siyasete dönüş tartışmalarını değerlendiren Arınç, "Sayın Abdullah Gül ile biz dava arkadaşıyız. Çok başarılı bir siyasetçi olduğunu bilelim. Görevini arkadaşına devretti ve İstanbul'a gitti. Kendisiyle zaman zaman görüşüyoruz." diye konuştu.

<< Önceki Haber Erdoğan'ın ardından hükümetten de Gül'e davet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER