Eren Erdem: Hakan Fidan'ın MİT başkanlığı döneminde kaç bomba patladı?


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması isteğiyle Sultanahmet saldırısıyla ilgili soru önergesi verdi. Erdem, "MİT veya emniyete bağlı istihbarat birimlerinde herhangi bir görevden alma yapılacak mıdır? Hakan Fidan'ın başkanlığı döneminde Türkiye'de kaç bomba patlamış, kaç insanımız hayatını kaybetmiştir?" diye sordu.

Önergede şu sorular yer aldı:

"2013'te Reyhanlı'dan yaşanan ve 54 kişinin ölmesiyle sonuçlanan, 6 Ocak 2015'te İstanbul'da yaşanan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan, 5 Haziran 2015'te Diyarbakır'da yaşanan ve 5 kişinin ölmesiyle sonuçlanan, 20 Temmuz 2015'te Suruç'ta yaşanan ve 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan, 10 Ekim 2015'te yaşanan ve 109 kişinin ölümüyle sonuçlanan ve en son 12 ocak 2016'da İstanbul'da yaşanan ve 10 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan patlamalar, Türkiye'nin bir Ortadoğu ülkesine dönüştüğünün göstergesi midir?

Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren ve kimliği açıklanan teröriste yönelik emniyet birimlerince Ankara katliamı faillerinde olduğu gibi herhangi bir takip veya dinleme yapılmış mıdır?

Sınırlardan ülkemize gelen yabancı uyruklu insanlar arasındaki teröristleri veya terörist olma potansiyeli taşıyanları tespit etmek mümkün müdür?

Saldırı sonrası paramparça olan bir vücudun geriye kalan parçalarından çok kısa bir süre zarfında kimlik tespiti yapabilecek ve failin ne zaman ülkeye giriş yaptığını bile tespit etmeye yetecek kadar istihbarat ve emniyet gücü neden patlama öncesi kullanılmamaktadır?

Yabancı uyruklu terörist bomba yapmak için gereken malzemeler hangi yollarla temin etmiştir? Yabancı uyruklu birinin bomba yapım malzemelerini herhangi bir takibe uğramadan kolaylıkla temin etmesi bir güvenlik zafiyeti midir?

Suriye sınırından ülkemize giriş yapan teröristin takibe alınmaması, bomba temin etmesi ve kolaylıkla İstanbul'un en yoğun bölgelerinden birine gelip saldırı gerçekleştirmesinin akabinde MİT veya emniyete bağlı istihbarat birimlerinde herhangi bir görevden alma yapılacak mıdır? Hakan Fidan'ın başkanlığı döneminde Türkiye'de kaç bomba patlamış, kaç insanımız hayatını kaybetmiştir?

Saldırıda hayatını kaybeden turistler için "gavur, dinsiz" gibi hakaretlerde bulunan şahıslara karşı herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır?

11 Ocak'ta "Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlayıp 12 Ocak'ta ülkemizin en büyük metropolünde gerçekleşen patlamaya yayın yasağı getirmek, güvenlik zaafiyetini gizleme eforu mudur yoksa bir samimiyet sorunu mudur?

İktidarınızın "terörü bitirmek" amacıyla çıkardığı yasalar neden sonuçsuz kalmakta ve terör saldırıları normalleşmektedir?

Teröristlerin ülkemizde rahatlıkla örgütlenebilmesine, saldırı gerçekleştirecek imkanlara ulaşabilmesine, sınırlardan terörist unsurların kolaylıkla geçebilmesine "istikrarlı" bir şekilde göz yumulmaya devam edilecek midir?" CİHAN
<< Önceki Haber Eren Erdem: Hakan Fidan'ın MİT başkanlığı döneminde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER