Ergun Babahan: Büyük sermaye başını kuma gömerek kurtulacağını sanıyorsa yanılıyor

Ergun Babahan: Büyük sermaye başını kuma gömerek kurtulacağını sanıyorsa yanılıyor


Aydın Doğan, Akın İpek, İshak Alaton derken Boydak Grubu da bu furyadan payını aldı. Türkiye’nin dev gruplarından biri olan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, sudan bir sebeple gözaltına alındı.

Kayseri’nin gururu olan, bağlı şirketlerinde tam 14 bin kişiyi çalıştıran grup da cadı avının kurbanları arasına katıldı. Geçtiğimiz yıl cirosu 6.5 milyar lira olan, bünyesindeki şirketlerden 8’inin Türkiye’nin ilk 500’ü arasında yer aldığı bir gruptan bahsediyoruz.
TUSKON’a karşı ASKON’u, TÜSİAD’a karşı MÜSİAD’ı konuşlandıran AKP kendisine biat etmeyen muhafazakar sermaye gruplarını da silmeye çalışıyor. 

7 Ocak 2014’te Hürriyet’e yayınlanan şu haber analiz gelmekte olanın işaretiydi aslında:
‘‘7 üye federasyona bağlı, 211 iş adamı derneğinde, 55 bine yakın girişimciyi ve 140 bin şirketi temsil eden TUSKON’un faaliyetlerine hükümet adına katılım artık çok zor görünüyor. Bu süreçte TUSKON’un TÜSİAD ile yakınlaşması da kaçınılmaz görünüyor. Cemaate yakınlığı ile bilinen Boydak Ailesi’nden Memduh Boydak, halen TÜSİAD Başkan Yardımcısı.’’

CİNNET HALİ YAŞANIYOR...

Büyük sermaye susarak, görmezden gelerek başını kurtaracağını düşünüyorsa, çok ciddi bir yanılgı içinde bulunuyor. Seçim arefesinde, Kayseri’nin gözbebeği bir gruba bu muameleyi yapanlar, arkasında böyle bir bölge ve halk desteği olmayan sermaye gruplarına neler yaparlar siz düşünün.
Bu tam bir cinnet hali.

Bu aileyle hukuku olan, birlikte namaz kılmış, gerektiğinde destek almış AKP’liler bile susuyorsa, koskoca parti içinde bir tek kişi çıkıp “Bu yapılan ayıptır” diyemiyorsa, ülkenin check-balance sistemi kalmamış demektir.

Açlık Oyunları filminin tersi bir yoruma tanıklık ediyoruz. AKP bize “Biz yanarsak, siz de yanarsınız” diyor açıkçası. Ve yakıyor gerçekten…

<< Önceki Haber Ergun Babahan: Büyük sermaye başını kuma gömerek kurtulacağını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER