Erhan Başyurt: Görevimin sona erdiğine dair bir tebligat yapılmadı


Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek Medya Grubu'nun Mecidiyeköy'deki binasına geldi. Kendisinin hala yayın yönetmeni olduğunu ve görevinin sona erdiğine dair hiçbir tebligatın kayyum tarafından kendisine yapılmadığını belirten Başyurt, gazetede kayyum tarafından kilitlenen odası önünde bir polisin koluna girerek kendisini uzaklaştırmaya çalıştığını söyledi. Başyurt, "Oturup kendini yayın yönetmeni sanan ama başlık atmayı bırakın iki kelime yazmayı bilmeyen, haber yazmayı bilmeyen gün görmemiş cahiller koymuşlar." dedi.

Erhan Başyurt, Bugün gazetesinin Mecidiyeköy'deki merkezine gelerek binaya girdi. Bir süre kaldığı binadan çıkarken gazetecilere açıklama yapan Başyurt, gerçekten çalışanlarla ilgili bir liste hazırlandığını ve liste nedeniyle binaya girerken sorun yaşadıklarını söyledi. Başyurt şöyle devam etti: "Önce 'işten çıkartılanlar' olarak hazırlanan ancak sonradan bunun hakları olmadığını anladıkları için 'zoraki izne çıkarma listesine' dönüştürdükleri... Ona da hakları yok, biz notumuzu düştük. Bana yayın yönetmenliği görevinden alındığım tebliğ edilmedi. Yasal olarak hala bu gazetenin yayın yönetmeniyim. Künyeden adımın çıkarılması hukuk dışı gayrı meşru bir hareket."

'GÜN GÖRMEMİŞ CAHİLLERİ KOYMUŞLAR'

Binada terör estiren bir kaç kişi bulunduğunu ve izni olmadan gazete künyesine başka birinin isminin yazıldığını söyleyen Başyurt, "Web servisine gidip arkadaşları taciz eden, biz yayın yönetmeniyiz diyen, kimliğinizi gösterin dendiğinde kaçıp kayyum katına giden tipler. Oturup kendini yayın yönetmeni sanan ama başlık atmayı bırakın iki kelime yazmayı bilmeyen, haber yazmayı bilmeyen gün görmemiş cahiller koymuşlar." dedi.

'O KOLTUK ONLARA BATAR'

Makam odasına girip hatıra fotoğrafı çektiren insanların gazete binasında olduklarını belirten Başyurt, "O koltuk onlara batar ama yine de oturmuşlar. Söyleyecek bir şey yok. Yetmemiş koltukta çektirdikleri fotoğrafları da bizzat servis etmişler. Yazıklar olsun." dedi. Bina içinde yeni atanan kişilerin sigara içtiklerini de esprili bir dille eleştiren Başyurt, "Sigara içiyorlarmış, içmesinler, arkadaşlar rahatsız oluyorlar. Yasak zaten ama zaten anayasayı deldik canım sigara yasağı ne olacak da diyebilirler. Her türlü zararı pervasız veriyorlar ama cezai sorumlulukları olan müeyyideleri atlıyorlar. Maddi tazminatı devlet karşılar ama anayasa ihlallerini, sansür girişimini, iş yerime girmemin engellenmesini, tüm bu suçların bizzat Hasan Ölçer imzasıyla gerçekleşmesini engelleyemezler. Bunu devlet ödemiyor. Bunun bedelini bizzat mahkemede ödeyecekler." ifadesini kullandı.

'ŞOFÖR ZANNETTİM'

Başyurt sözlerini şöyle sürdürdü: "Görevimden alındığıma dair tek bir telefon bile yoktur. Binaya girdim odama yöneldim. Kapısı kilitli olduğu için ben de oturdum kapısında arkadaşlarımla sohbet ettim. Zannediyorum yine Hasan Bey, bir komiser arkadaşa 'orada oturamaz insan kaynaklarına indirin' demiş. Birisi geldi sakallı, kendini tanıtmadan, sivil kıyafetleriyle doğrusu ben Hasan Bey'in şoförü zannettim. Kolumdan tutarak çekti. Arkadaşlar da bundan ister istemez tahrik oldular. Tahkire yöneldi, o hareketi gözaltı gibi algılandı. Kendisine daha sonra bana kimliğinizi göstermediniz bu yasal zorunluluktur. Ben sizin polis olduğunuzu anlayamam. Sakallı, sivil, gömleği dışarıda bir tipsiniz."

Başyurt konuşmasında arkadaşlarının polis eşliğinde emniyetin bir odasında gazete çıkarır durumunda olduklarını belirtti. İstifa etmek için izin isteyenler olduğunu ancak kurumu feda etmek istemediklerini anlattı. Kurumu, sıfırdan kurarak marka haline getirdiklerini belirten Başyurt, "Buralar bizim büyüttüğümüz markalar. Akın Bey'in gayretiyle, samimiyeti, çabası ve yönlendirmesiyle gerçekleşti. B izim büyüttüğümüz kurumları çökertmesinler diye arkadaşlarımız kalmaya çalışsınlar, dayanmaya çalışsınlar. Zorla atarlarsa da ekmek onların değil, rızkı veren Allah. Hiç birimiz aç kalmayız inşallah" şeklinde konuştu.

Başyurt, açıklamasında İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek'e de değindi. İpek'in üzülmesinin kendilerini de çok üzdüğünü belirten Başyurt, Melek İpek ile yaptığı bir görüşmeyi şöyle anlattı: "Biz olmasak da onlara bu zulmü yapacaklardı. Zulmün sebebi doğru tarafta bulunmaları. Melek anne çok yiğit bir insan, yiğit bir k adın. Beni aradı ve hepinizi tebrik ediyorum dedi. Bir Hadis-i Şerif okudu. 'Giden mala üzülmüyorum, giden mal köpektir dedi. Üzülmüyorum, arkadaşlara da söyle üzülmesinler. Ama benim bunlarla hukuk mücadelem sonuna kadar sürecek' dedi' şeklinde konuştu.

Açıklamasının ardından Başyurt, gazeteci arkadaşları ile vedalaşarak binadan ayrıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Erhan Başyurt: Görevimin sona erdiğine dair bir tebligat... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER