Ermeni asıllı vekil: 'Diaspora' diye tanınan o insanlar düşman gibi gösteriliyor


25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. CHP'nin Ermeni asıllı milletvekili Selina Doğan, TBMM'de kaydını yaptırdı.

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan'ın rozetini ise babası taktı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Doğan, 51 yıl sonra Meclis'te ilk kez bu rozeti takan Ermeni kadın milletvekili olarak çok mutlu olduğunu ifade etti. Çok geç kalınmış bir durum olduğunu dile getiren Doğan, önümüzdeki dönem bunun artarak devam etmesini diledi. Sadece milletvekili değil, sadece Ermeni değil, farklı kamu görevlerinde de örneğin Süryani bir hakim, Yahudi bir albay görmeyi de dileyen Doğan, bunun için mücadele edeceğini ifade etti.

Koalisyon çalışmaları konusunda ise Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ilkeler doğrultusunda çözüme yönelik her türlü koalisyona açık olunduğunu kaydetti. Meclis'in önceliğinin yepyeni bir Anayasa olması gerektiğini vurgulayan Doğan, yeni bir Anayasanın inşasının önemli olduğunu kaydetti.

Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili bir soruya da Doğan, bugüne kadar sergilenen reaksiyoner tavırdan vazgeçilmesini istedi. Daha uzlaşmacı tavır gösterilmesi gerektiğini dile getiren Doğan, yeni bir pozitif dil gerektiğini söyleyerek, "Türkiye'deki Ermeni toplumu ve dünyanın dört bir yanına dağılmış 7-8 milyon kalmış Ermenileri, Ermenistan'daki nüfusu da nazara alarak yeni bir pozitif dil oluşturulması gerektiğini, bunu tartışabileceğimiz daha demokratik, pozitif bir ortamın sağlanması gerektiğini düşünüyorum. 'Diaspora' diye tanınan o insanlar düşman gibi gösteriliyor, o insanlar Anadolu'dan kopmuş, Anadolu'yu özlemle anan insanlar. Düşmanlaştırmadan, onların da taleplerini, duygularını hesaba katarak daha barışçıl yöntemlerle bu konuya yaklaşılması gerek." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Ermeni asıllı vekil: 'Diaspora' diye tanınan o insanlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER