Ernst: Önceliğimiz köken ve cinsiyete bakmaksızın en iyi eğitimi vermek


Almanya'nın Schleswig Holstein Eğitim Bakanı Britta Ernst, önceliklerinin öğrencilerin kökenine ve cinsiyetine bakmaksızın en iyi şekilde eğitilmesi olduğunu söyledi. Ernst, gençlerin radikallerin tuzağına düşmemesi için çalıştıklarını belirterek, "Burada ailenin desteği çok önemli." dedi.

Schleswig Holstein'da öğrencilerin kökenine bakmaksızın eğitim almasına büyük önem verdiklerini kaydeden Ernst, "Bunun içinde okulların ve eğitim kalitesinin artması gerekiyor. Tabi aynı zamanda bunun garanti altına alınması gerekiyor." dedi.

Diğer en önemli bir konunun da engelli öğrencilerin birlikte ders görmesini öngören Inklusion olduğunu kaydeden Ernst, "Bu çok önemli bir konu. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin normal okullarda eğtim görmesiyle ilgili uygulama eyaletimizde 1990 yılından beri yapılıyor. Biz daha da artırmak istiyoruz. Zaten ebeveynler çocuklarını hangi okula gönderecekleri konusunda serbest karar verebiliyor. Buna ek olarak eyaletimizde ayrıca öğretmen ve pedagoglara yardım etsin Okul asistanı uygulaması var. Okul psikolog sayısı ise ikiye katlandı." açıklamasında bulundu.

Kendileri için en önemli üçüncü konunun okuldan meslek eğitimine geçiş olduğuna dikkat çeken Ernst, "Örneğin şu anda eyaletimizde diploma almadan okulu terk edenlerin oranı yüzde 7 civarında. Bunu değiştirebiliriz. Okuldan meslek eğitimine geçilmesi de çok önemli bir konu. Biz öğrencilerin okuldan direk olarak 'Duale Ausbildung'e başlamasını istiyoruz. Bunu da Hamburg'da olduğu gibi Gençlik Meslek Ajansı' aracılığı ile yapmak istiyoruz." diye konuştu.

"En önemli dördüncü konu ise dijital toplumda eğitim." diyen Ernst, "Herkes 10-15 yaşlarında eğitimin farklı olacağını biliyor. Öğrencilerin dijital, teknolojik araç ve gereçleri doğru kullanmasını okullarda öğretilmesi için projeler geliştireceğiz, yarışmalar düzenleyerek daha fazla okulun ilgi duymasını sağlayacağız. Bunun sürdürülebilir olması lazım ve çağımızdaki dijital hayata ayak uydurmamız gerekli." ifadelerini kullandı.

Eyalette tam gün okul sayısının giderek arttığına dikkat çeken Ernst bunun öğrenciler kadar özellikle çalışan ebeveynler içinde bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Ernst okullarda öğrencilerin radikalleşmesine karşıda 5 maddelik eylem planı hazırladıklarını ve Hamburg'la birlikte çalıştıklarını ifade ederek, "STK'lar, Anayasayı Koruma Teşkilatı, polis ve gençlik daireleri ortak çalışma yürüttüğümüz diğer kurumlar. Gençlerin radikallerin tuzağına düşmemesi için onları bilgilendiriyoruz. Burada ailenin desteği çok önemli. Çünkü aileler sadece yardım etme değil aynı zamanda çocuk ve gençleri bu tehlikeden vazgeçirir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Ernst: Önceliğimiz köken ve cinsiyete bakmaksızın en... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER