Ertuğrul Kürkcü, TBMM Başkanı Kahraman ile görüştü


HDP Onursal Başkan Ertuğrul Kürkcü, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü. Görüşme, 'Türkiye'de alevlenen çatışmalar ve barış yolunun açılması konusunda Meclisin sorumluluk üstlenmesi' üzerine yapıldı.

TBMM'de yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, Meclis Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) sözcüsü olarak bu görüşmeyi gerçekleştirdiğini dile getiren Kürkcü, görüşmenin HDP adına yapılan bir görüşme olmadığını vurguladı.

"HDP ile hükümet arasında bir köprü inşa etme konusunda da herhangi bir misyon üstlenmedik." diyen HDP'li vekil, Meclisin eli kolu bağlı durmak yerine bir adım atması gerektiği konusundaki taleplere cevap vermesi isteğiyle Meclis Başkanı ile görüştüklerini ifade etti.

Meclisin devreye girmesi talebiyle yazdığı mektubu verdiğini anlatan Ertuğrul Kürkcü, Meclisin barış içinde yaşama hakkını güvence altına alması gerektiği ve bu çatışmalarda taraf olmaması gerektiğini vurguladı. Hükümet ile halkın başbaşa kalması halinde çatışmaların daha da şiddetleneceği konusundaki kaygılarını da Meclis Başkanına ilettiğini ifade eden HDP İzmir Milletvekili, şunları kaydetti: "Meclis Başkanı inisiyatif alma konusunda açık bir taahhütte bulunmamasına rağmen mesajımızın alındığını düşünüyoruz. Bu doğrultuda bir adımın hemen olmasa da atılması konusunda bir ışık gördüğümü söyleyebilirim. O anlamda doyurucu olduğunu söylesem yanıltıcı olmaz."

Demokratik Toplum Kongresi'nin deklarasyonu ve 12 Eylül'de İstanbul'da yapılan barış konferansının sonuç bildirgesini Meclis Başkanı'na ilettiğini belirten Ertuğrul Kürkcü, "Çıkış yolları konusunda Meclisin de düşünebileceğini ifade ettim. Meclis Başkanı bulunduğu konum gereğinden olsa gerek burada da herhangi bir reaksiyon almadık. Bağlayıcı sözler etmekten kaçınsa Meclisin bir araştırma yapması konusunda olumlu yaklaştığını söyleyebiliriz. Umarım yetkilerini harekete geçirme konusunda işe yarayacaktır. Ziyaretimiz, harekete geçirmesi için kritik bir hamle olmuş olabilir." şeklinde konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir ise Meclisin bölgede yaşanılanlara ilişkin bir komisyon kurması konusunda talepleri olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber Ertuğrul Kürkcü, TBMM Başkanı Kahraman ile görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER