İngiltere'de sınav takvimi Ramazan'a göre değiştirildi


İngiltere'de ortaöğretim sınav takvimi, bu yıl Ramazan ayına göre değiştirildi.

Öğrencilerin, GCSE ve A-level olarak adlandırılan yeterlilik sınavlarının takvimi, oruç tutan öğrencilerin başarı oranını etkilememesi amacıyla Ramazan ayından öncesine çekildi. Sınav tarihlerini belirleyen Yeterlik Sınavları Eğitim Konseyi'nin yaptığı açıklamada, matematik, edebiyat gibi temel dersler için yapılacak sınav tarihlerinin, 6 Haziran'da başlayacak Ramazan ayından öncesine çekileceği, ancak bunun dışında herhangi büyük bir değişikliğin olmayacağı belirtildi.

Konsey, 2013 yılından beri Ramazan ayının okul dönemine doğru yaklaşmasından dolayı Müslüman grupların temsilcilerine danışıyor. Konsey Başkanı Michael Turner da her yıl sınav tarihlerine yönelik farklı kesimlerle görüşmeler yapıldığını ve mümkün olduğunca her kesimin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

GCSE VE A-LEVEL SINAVLARI

İngiltere'nin eğitim sistemine göre ortaokul öğrencileri, ilk üç yılın ardından yönelmek istedikleri alanlar için ülke genelinde yapılan genel eğitim sertifikası (GCSE) sınavlarına giriyor. Tüm ülkede aynı gün düzenlenen sınavlarda elde edilen başarıları sonuçlarına göre öğrenciler, seçtikleri alanda eğitimlerine devam ederek üniversitelere hazırlanıyor. İki yıl olarak belirlenen bu eğitim sürecinin ardından A-Level olarak adlandırılan sınavlara giren öğrenciler, bu sınav sonucuna göre de hangi üniversitelere kabul edilebilecekleri belirleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere'de sınav takvimi Ramazan'a göre değiştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER