Erzincan davasında yargı mensupları hakkında suç duyurusu


Erzincan davasında sanıklar hakkında beraat kararı alan mahkeme, soruşturma ve kovuşturma aşamasında yer alan yargı mensupları ve kamu görevlileri hakkında ise HSYK'ya suç duyurusunda bulunmasına hükmetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili İlhan Cihaner, emekli Orgeneral Saldıray Berk ve 3 MİT mensubunun da bulunduğu 14 sanığın 'terör örgütü üyeliği' suçundan yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, suçun oluşmadığı gerekçesi ile tüm sanıkların beraatına karar verdi.

Ara verildikten sonra kararını açıklayan Yargıtay 11. Ceza Dairesi, sanıklar Saldıray Berk, İlhan Cihaner, Ali Kapan, Recep Gençoğlu, Nedim Ersan, Ersin Ergut, Orhan Esirger, Şenol Bozkurt, Murat Yıldız, Ahmet Saraçlar, Yaşar Baş, Şinasi Demir, Kıvılcım Üstel ve Sadri Barkın İnce hakkında atılı suçun oluşmadığı gerekçesi ile beraatına karar verdi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi kararını oy çokluğu ile aldı. Bir üyenin delil yetersizliğinden beraat istediği kaydedildi. Daire, koruma tedbiri uygulanmasına karar verilen gizli tanıkların koruma kararlarının kaldırılmasına karar verdi.

Daire ayrıca soruşturma ve kovuşturma aşamasında yer alan yargı mensupları ve kamu görevlileri hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. CİHAN
<< Önceki Haber Erzincan davasında yargı mensupları hakkında suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER