Erzurum'da 71 hafız törenle icazet aldı


Erzurum merkez Yakutiye Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarına eğitimlerini tamamlan 71 hafıza Ulu Camii'nde cuma namazı öncesinde törenle icazet belgeleri verildi.

Zorlu ve uzun hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler icazet aldı. Ulu Camiinde 71 erkek hafız için icazet töreni düzenlendi. Tören öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu. İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kursu öğrencileri ilahi söyledi. Mezun hafızlar adına bir öğrenciye sembolik olarak hafızlık eğitimi sınavı gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir BelediyeBaşkanvekili Mevlüt Doğan, il Müftüvekili Celal Küçük'ün katılımıyla dereceye giren hafızlara ödül verildi.

Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Türkiye'nin en fazla erkek hafız yetiştiren ilçeleri olduğunu belirterek, "Ülkemizdeki en fazla 5 hafız yetiştiren ilçelerden birisiyiz. Yetiştirdiğimiz hafız kardeşlerimizin başarıları bizleri mutlu ediyor. Yaşayan Kur'an kabul edilen hafızlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hafızlık eğitimi tamamlayan 36 bayan için ise yarın Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde saat 12.30'da icazet töreni düzenlenecek. CİHAN
<< Önceki Haber Erzurum'da 71 hafız törenle icazet aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER