Erzurum'da şehitlikte anma töreni


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile Erzurum'daki Karskapı Asker Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi.

Karskapı Şehitliği'ndeki törende Erzurum Valiliği, 9. Kolordu Komutanlığı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği ile TSK Mehmetçik Vakfı, Şehitlik Anıtı'na çelenk sundu.

Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, şehitleri rahmetle yad ettiklerini söyledi. Akgül, şunları kaydetti: "Bugün şehadet şerbetini içenlerin, Allah'a kavuştukları gündür. Üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakların çok kolay kazanılmadığı herkesçe bilinmelidir. Bu topraklar şehitlerimizin canları, gazilerimizin kanları pahasına vatan oldu. Anadolu'da, bu coğrafyada yaşamanın bedeli maalesef çok ağırdır. Bizler, bunları yaşayarak ve bedelini ödeyerek öğrendik. Öğrendik ve Türk milletinin inancıyla, vatan sevgisiyle oynanamayacağını bütün dünyaya öğrettik.

Bugün yurdumuzda hiçbir belde yoktur ki şehidini bağrında barındırmasın. Vatan için en kutsal varlığını yani canını veren yiğit şehidim; manevi varlığından güç alan bizler, her ne olursa olsun, bu vatana göz diken düşmanlarımızı yok ederek senin kutsal emanetini daima yükseklerde taşıyacağız. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen, ulusumun huzuruna göz diken hainler, şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima dimdik bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızda boğulacak, ateşimizle yanacaksınız."

İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün şehitler için dua okumasının ardından Vali Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve törene katılanlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehitlikteki tören 'Şehitlik Şeref Defteri'nin, protokol tarafından imzalanması ile son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Erzurum'da şehitlikte anma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER