Esenler Otogarı'nda bayram yoğunluğu

Esenler Otogarı'nda bayram yoğunluğu

Büyük İstanbul Otogarı, Kurban Bayramı öncesi son gün yoğunluğuna sahne oldu.

Bayram tatili seyahatini son güne bırakan İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, memleketlerine gitmek için Esenler Otogarı'na akın etti. Otobüs firmaları temsilcileri ise bu yılki Kurban Bayramı'nda önceki yıllara göre daha az bir yoğunluk olduğunu söyledi.

Otogardaki hareketliliğe rağmen otobüs biletleri satışlarında bir sorun olmadığı gözlendi. Birçok otobüs firması yetkilisi, gidişlerde yer sorunu olmadığını, dönüşlerde ise ciddi bir yoğunluk olduğunu, hatta kimi vatandaşların dönüş bileti bulamadığı için tatile gitmekten vazgeçtiğini söyledi.

Bir otobüs firması yetkilisi Abdurrahman Sarı, "İsteyen istediği yöne bilet alabiliyor." dedi. Sarı, ilave seferlerin olması ve okulların açılmasının geciktirilmesinin olası yoğunluğu engellediğini belirterek, "Ama dönüşte büyük bir yoğunluk var. Çoğu insanlar da dönüş bileti bulamadığı için gitmiyorlar." diye konuştu.

Otogarda çalışan bir başka firma yetkilisi Melih Yargı, okulların açılma tarihinin uzatılmasına ek olarak tatile gidenlerin geri dönmemesinin bayram öncesindeki yoğunluğu azalttığını söyledi.

Bir otobüs firması yetkilisi Turay Akça da bayram öncesinde bir yoğunluk yaşadıklarını, ek seferlerle bu yoğunluğu giderdiklerini, dönüş yoğunluğunun önüne geçmek için ek seferleri devreye sokacaklarını belirtti. Yurt dışı seferleri yapan otobüs şoförü Ali Kavaktepe, bayrama bağlı olarak bir yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Bilet satışı yapan bir firma yetkilisi Sait Özaydın, tatilin uzaması üzerine gidişlerin farklı günlere yansıdığını ve bunun da olası bir yoğunluğu engellediğini dile getirdi. Özaydın, "Geçen seneye göre bir yoğunluk yok ama gene de arabalar dolu. İnsanlar gidip kurbanlıklarını kesip öyle gelecekler." dedi. Özaydın dönüşlerin ise yoğun olduğuna dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Esenler Otogarı'nda bayram yoğunluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER