Eskişehirli görme engelli Kızılkaya, Tekvando da dünya şampiyonasına katılacak


Sarar Spor sporcusu Mehmet Kızılkaya, Ankara'da düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda kazandığı gümüş madalyanın sevincini yaşarken, şimdiki hedefinin ise dünya şampiyonası olduğunu söyledi.

Eskişehir Sarar Spor sporcusu Mehmet Kızılkaya, geçtiğimiz hafta sonunda Ankara'da yapılan İşitme Engeliler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda kazandığı gümüş madalyanın sevincini yaşıyor. Türkiye'de yapılacak olan Dünya Tekvando Şampiyonası'na katılma hakkı elde etmenin heyecanını yaşadığını da belirten Kızılkaya, hedefinin ev sahibi olduğumuz şampiyonada da madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Antrenör Recep Başkan ise yaptığı açıklamada, sporcuları Kızılkaya'nın başarısının tesadüf olmadığını, çok çalıştıklarını ve bu çalışmanın karşılığını aldıklarını söyledi.

Sarar Spor Kulübü Başkanı Alaattin Çoban ise engelli bireylerin mutlaka desteklenmesinin gerektiğini, Sarar ailesinin de bunu bir sosyal proje olarak gördüğünü söyledi. Çoban, başarılarından dolayı antrenör ve sporcularını tebrik ettiklerini de belirterek, desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Alaattin Çoban, sporcuları Mehmet Kızılkaya'nın başarısıyla gurur duyduklarını da ifade ederken, "Ben sporcularımıza güveniyorum. Şimdi ev sahipliğini yapacağımız Dünya Tekvando Şampiyonası'nda da Mehmet Kızılkaya'dan ve diğer sporcularımızdan madalya bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Eskişehirli görme engelli Kızılkaya, Tekvando da dünya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER