ESP: Can Dündar ve Erdem Gül düzmece suçlamalarla tutuklandı


MİT TIR'ları ile ilgili haber gerekçesiyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'e bir destek de Ezilenlerin Sosyalist Partisi'den (ESP) geldi. ESP yaptığı açıklamada, Can Dündar ve Erdem Gül'ün düzmece suçlamalar neticesinde tutuklandığını ileri sürdü.

Dündar'ın ve Gül'ün tutuklanmasına sert tepki gösteren ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Saray ve AKP evrensel hukuk ve demokrasi adına ne varsa ona saldırıyor. Adalet mekanizmasını denetimi altına alan iktidar muhalif ses çıkaran herkese önce parmak sallıyor, sonraysa faşist yargı faturası kesiyor.

IŞİD, El Nusra ve Ahrar ul Şam gibi katil çetelere gönderilen MİT silahlarını açığa çıkarıp haberleştiren Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün düzmece suçlamalarla tutuklanması olmuştur.

Saray diktatörlüğü muhalif olanı ezme veya korkutma, bu sayede kendisine dikensiz gül bahçesi yaratma hesabındadır. Cizre'den Nusaybin'e Kürt kentlerini harabeye çeviren ırkçı saldırganlık da, Rus uçağını düşüren pervasız savaş kışkırtıcılığı da bunun içindir. Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir! Saray faşizminin basın üzerindeki despotizmine, her türlü devlet saldırısına ve tutuklama terörüne karşı özgürlük mücadelesi safları sıklaştırılmalıdır. AKP ve Erdoğan er ya da geç bu faşist baskı politikalarının hesabını halklarımıza verecektir."
CİHAN
<< Önceki Haber ESP: Can Dündar ve Erdem Gül düzmece suçlamalarla tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER