Extreme Sailing Series İstanbul Etabı'nda geri sayım başladı

Extreme Sailing Series İstanbul Etabı'nda geri sayım başladı

OC Sports tarafından organize edilen Extreme Sailing Series'in (ESS), İstanbul Etabı'nda geri sayım başladı. İstanbul Etabı 1-4 Ekim tarihlerinde Kadıköy sahilinde gerçekleşecek ve dünyanın en hızlı katamaranları kıyasıya bir mücadeleye girişecek.

Geçtiğimiz yıl sadece İstanbul Etabı'nda yarışan Türk ekibi Team Turx bir hayali gerçekleştirerek bu sezon 8 ülkedeki tüm serilere katılıp ülkemizi başarıyla temsil etti. Edhem Dırvana ve Mitch Booth'un ortaklaşa skipperlığını yaptığı, Team Turx kendi evlerinde rakilerine karşı tam performans sergileyerek başarı göstermeyi amaçlıyor.

Hergün sekiz yarış yapılması planlanan etkinlik 1 Ekim Perşembe günü başlayıp 3 Ekim Cumartesi günü İstanbul Boğazı'ndaki ikonik yarışla zirve noktasına ulaşacak. 4 Ekim'de yapılacak final yarışları İstanbul'un galibini belirleyecek.

3 kıtada dünyanın en yetenekli yelkencilerini bir araya getiren Extreme Sailing Series İstanbul Etabı medya günü 1 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek. Kadıköy'deki İDO Deniz Otobüsleri İskelesi yanındaki etkinlik alanında saat 12.00'de başlayacak toplantıya yarışan 8 ekibin skipperleri katılacak. Ardından yarışın formatı gereği medya mensupları ve ünlülerin teknelerde 6. adam olarak ekibe dahil olacakları en az 8 yarış düzenlenecek. Dünyadaki diğer tüm yelken yarışlarından bu özelliği ile ayrılan etkinliğin bir başka özelliği de tüm mücadelelerin stadyum yarışı denen formatta yani sahile en fazla 200 metre uzakta kurulan parkurda düzenlenmesi.

Extreme Sailing Series 2015 İstanbul Etabı Takım ve Skipperler:

1. Team Turx –Türkiye
Co-skippers; Edhem Dirvana ve Mitch Booth

2. Gazprom Team Russia – Rusya
Skipper; Igor Lisovenko

3. SAP Extreme Sailing Team – Danimarka
Co-skippers; Rasmus Kostner ve Jes Gram-Hansen

4. The Wave, Muscat – Umman
Skipper; Leigh McMillan

5. Lino Sonego - İtalya
Skipper; Lorenzo Bressani

6. Red Bull Sailing Team - Avusturya
Skipper; Roman Hagara

7. GAC Pindar- İngiltere
Co-skippers; Adam Minoprio ve Seve Jarvin

8. Oman Air - Umman
Skipper; Stevie Morrison
CİHAN
<< Önceki Haber Extreme Sailing Series İstanbul Etabı'nda geri sayım başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER