Fatih'li gençten 2 birincilik birden

Okullar Arası Puanlı Atletizm Yarışları’nda Özel Bakırköy Fatih Ortaokulu 2 Türkiye şampiyonluğu çıkardı.

Fatih'li gençten 2 birincilik birden

4-5 Haziran tarihlerinde Erzurum’da yapılan yarışlarda küçük erkekler kategorisinde yarışan Özel Bakırköy Fatih Ortaokulu öğrencisi Jamshıd Nasımı 2 ayrı branşta Türkiye Şampiyonu oldu.

Yaş gruplarına göre 6 ayrı kategoride yapılan yarışlarda Nasımı, 100 metre koşusu ve fırlatma topunda rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu oldu.  100 metreyi 12.91 saniyelik dereceyle elde eden Nasımı, fırlatma topunda da 79,54 metre atarak elde etti. Geçtiğimiz aylarda il ve bölge elemelerine katılarak tüm gruplardan dereceyle çıkan Nasımı son olarak Türkiye finalinde de derece elde ederek Türkiye Şampiyonu oldu. Öğrencinin milli takıma girmesi bekleniyor.

Öğretmeni Oktay Çetinkaya başarısından dolayı öğrencisini tebrik ederek; “Jamshıd yarışlara çok iyi hazırlandı, bu dereceleri bizi çok mutlu etti. Artık milli takıma girmeye de hak kazandı. Bu durumu da bizi ayrıca sevindirdi, kendisini ve ailesini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Fatih Okulları Kurumsal İletişim Koordinatörü Kemal Pehlivan da yaptığı açıklamayla öğrenciyi tebrik ederek “Öğrencimiz bölge finallerinde de derece elde etmişti, yarışlara çok iyi hazırlandı, dolaysıyla kendisinden bu başarıyı bekliyorduk. Okulumuz sadece eğitim öğretim alanında değil kültür, sanat, müzik ve spor gibi her alanda başarılı olduğunu bir kez daha ispatladı. Öğrencimizin ailesini, emeği geçen öğretmen arkadaşlarımızı ve kendisini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

<< Önceki Haber Fatih'li gençten 2 birincilik birden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER