Fethiye'deki STK'lar otogarın taşınmasını istiyor


Muğla'nın Fethiye ilçesindeki meslek kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan Güç Birliği Platformu, şehirlerarası otobüs terminalinin taşınması için gündem oluşturuyor. Bu bağlamda Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı ziyaret eden platform üyeleri ilk desteklerini aldı.

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu'nu oluşturan 14 meslek kuruluşunun temsilcileri Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı ziyaret etti. Fethiye Kaymakamlık Salonu'nda Kaymakam Ekrem Çalık ile bir araya gelen Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği başkanları Fethiye'nin beklediği projelerde Kaymakam Çalık'tan destek istedi.
Platformun dönem başkanlığını yapan Harita Mühendisleri Odası Başkanı Birol Güner, platformun yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. Platformun üzerinde çalıştığı konuları gündeme getiren Güner, platformun öncelikli 3 konuyu gündemine aldığını belirtti.

Birol, şunları kaydetti: "TÜRSAB'ın Fethiye'ye kazandırmak istediği bir kongre merkezi var. Bu kongre merkezi için bir arazi tahsis edilmesi üzerinde çalışıyoruz. Fethiye otogarının bulunduğu yere bu kongre merkezinin yapılmasını öneriyoruz. Değirmanbaşı'ndaki okullar bölgesinde yapılan spor alanı ile de yakından ilgileniyoruz. Burada tribün ve soyunma odası yapılması yönünde taleplerimiz var. Bu sayede şehir dışından da takımlar bu alanda antrenman yapmak için gelebilir."

Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu'nun gündeme getirdiği konuların toplumu ilgilendiren konular olduğuna işaret eden Kaymakam Ekrem Çalık da toplumu ilgilendiren bu konuların daha güçlü şekilde gündeme gelmesini istediğini vurguladı. Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin şehir dışına çıkarılarak bölgenin trafik yönünden rahatlaması gerektiğini açıklayan Çalık, otogarın değerlendirilmesinin belediyelerin yetkisinde olduğunu da sözlerine ekledi.STKlar-otogarin-tasinmasini-istiyor-1955032.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Fethiye'deki STK'lar otogarın taşınmasını istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER