Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yeni kitabı Hac çıktı

Muhterem M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kaleme almış olduğu "İlahi davete icabet - HAC" adlı kitabı çıktı

SHABER3.COM

M. Fethullah Gülen Hocaefendi imzalı İlahi Davete İcabet Hac kitabı SüreyyaKitap’tan çıktı. 

Bu eser, Hocaefendi’nin, 1978’de İzmir Bornova Merkez Camii’nde verdiği hac konulu vaaz ve hutbelerden derlendi. Kitabın temelini bu vaaz ve hutbeler oluşturmakla beraber, yazarın farklı zaman ve zeminlerde yaptığı sohbetlerden de bölümler bu kitaba eklendi.

Kitap, bir giriş ve üç ana bölümden oluşuyor. Bunları da üç kısımdan oluşan bir ek bölüm takip ediyor. Giriş bölümünde; haccın tarihi, farziyeti, önem ve fazileti ele alınıyor.

Haccın Hikmetlerine Yolculuk” adını taşıyan Birinci bölümde önce, İslamda Aklın yeri değeri ve önemine değiniliyor. Böylelikle haccın hikmet boyutunun oturduğu zemin anlatılıyor.

Daha sonraki kısımda ise haccın hikmetleri üzerinde duruluyor.

İkinci bölüm “Haccın Hakkını Verme” başlığını taşıyor ve dört kısımdan oluşuyor. Sırasıyla; hacca gitmeden önce, hac esnasında ve hac vazifesini tamamladıktan sonra yapılması gerekenler anlatılıyor.

Son kısımda, Kâinatın İftihar Tablosu, Hazreti Muhammed’in (SAV) mübarek kabrini ve Medine-i Münevvere’yi ziyaretin önemi üzerinde
duruluyor.

Üçüncü bölümde; farklı zamanlarda muhterem müellifin bizzat kaleminden dökülen dört makale ve bir şiir yer alıyor. Ek bölümünde ise Hacla ilgili yer ve kavramlar, Peygamber Efendimiz’in (SAV) veda haccı, Hac ve umrenin kısaca yapılış keyfiyeti yer alıyor.

Bu kitapta pek çok detay ve kavramdan oluşan hac ibadetinin ifade ettiği mânâlar, haccın hikmetleri ve ideal mânâda bir hac yapabilmek için gerekli olan bilgileri bulabilirsiniz.

Haccın teknik tafsilatı, kavramları, haccın yapılıs¸ keyfiyeti ve fıkhî hükümleri gibi konular ise bu kitabın konusu dışındadır.

Hac ve kurban ibadetini eda etme mevsiminin yaklaştığı bugünlerde muhterem M.Fethullah Gülen imzalı bu eser, sizin için bir rehber görevi görebilir.

Kitaba ulaşmak için:


<< Önceki Haber Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yeni kitabı Hac çıktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER