Feyzioğlu: İyi niyetlerine inanmıyorum, suç işlediklerini de düşünmüyorum


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Mersin'de kendisine yönelik yapılan protesto ile ilgili açıklama yaptı. 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisini yayımlayanların iyi niyetine inanmadığını kaydeden Feyzioğlu, "Ancak suç işlediklerini de düşünmüyorum. Linç girişimlerini de ilk kınayan biziz. PKK'yı birinci derecede sorumlu tutmamızdan haz etmeyenler, devleti işgalci görenler bundan tabii ki rahatsız olabilirler." dedi.

Feyzioğlu, bugün Mersin Barosu'nun gerçekleştirdiği bir programda protesto edilmesi ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Feyzioğlu, açılış sırasında bir grubun kendilerini aydın olarak niteleyen bir akademisyenlerin yazdığı bildiriye verdiği tepkiyi protesto edeceklerini öğrendiğini belirtti.

Konuşma sırası gelince içlerinden bir temsilciyi yerine kürsüye çağırdığını hatırlatan Feyzioğlu, "Konuşma süremi yarı yarıya paylaşalım dedim. Mehmet bey geldi, konuştu, eleştirdi. Biz dinledik. Sonra ben konuştum. Onlar salonu terk ettiler. Yani beni dinlemediler. Çünkü dinlediklerinde verecek cevapları sanırım yoktu. Ha, bir de aralarında kavga ettiler." ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu açıklamasını şöyle tamamladı: "Ne dediğimi biliyorsunuz. Özeti şu; PKK terör örgütüdür. PKK'ya hendekleri kapa, şehirleri terk et demeyen kimse, toplumsal barışa katkı sağlamaz. Devlet yıkılırsa, demokrasimiz yıkılır. Hepimiz altında kalırız. Devlet yıkılmasın istiyorsak, adaletli bir sistemi kurmak zorundayız.

Bildiriyi yayımlayanların iyi niyetine inanmıyorum. Ancak suç işlediklerini de düşünmüyorum. Linç girişimlerini de ilk kınayan biziz. PKK'yı birinci derecede sorumlu tutmamızdan haz etmeyenler, devleti işgalci görenler bundan tabii ki rahatsız olabilirler. Eh ama bu da benim düşünce hürriyetim."
CİHAN
<< Önceki Haber Feyzioğlu: İyi niyetlerine inanmıyorum, suç işlediklerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER