Fotorealist ressam Mustafa Yüce'den ustaya saygı


Tayvan'da düzenlenen "Art Revolution Tapei 2015" resim sergisinde, eseri 250 sanatçıyı geride bırakarak 27 bin 500 dolara satılan fotorealist ressam Mustafa Yüce'nin, dünyaca ünlü ressam Hüseyin Yüce anısına yaptığı 220x140 cm. ebadında, soft pastel tekniğindeki portresi, İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sergilenmeye başladı.

Kendisi gibi Kütahyalı olan merhum ressam Yüce'yi geçen yıl ziyaret ettiğini belirten Mustafa Yüce, evinin müzeye dönüştürüleceğini ve kendisine ait böyle bir eserin oraya çok yakışacağını söylemesi üzerine çalışmaya başladığını belirtti. Yaklaşık bir yıl süren çalışmanın sonucunu, maalesef Hüseyin Yüce'nin göremediğini kaydetti.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki serginin küratörlüğünü Serdar Yörük yaparken ana teması, "40 Yaş Altı 40 Sanatçı" olarak hedeflendi. Sergide resim, heykel, seramik, dijital sanatlar, tekstil enstalasyon gibi disiplinler arası karma eserler yer alıyor. Sergi, 28 Ekim 2015 tarihine kadar gezilebilecek.

Bu arada Mustafa Yüce, 19 Aralık tarihinde Ankara'da ikincisi düzenlenecek TÜSGAD sergisine, sosyolojik olayları ele aldığı "İzler" serisinin ilk etabı olan "Tenhadaki Günah"la sanatseverlere sürpriz yapacağını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Fotorealist ressam Mustafa Yüce'den ustaya saygı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER