Fransa'da teröre karşı 'acil müdahale gücü' devreye giriyor


Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, terörle mücadelede 'acil müdahale gücü'nü devreye sokulacağını açıkladı.

Le Figaro gazetesine röportaj veren Cazeneuve, güvenlik kuvvetlerini Fransa'nın neresinde olursa olsun olası bir terör saldırısına en geç 20 dakikada müdahale edecek ekipmanla donatacaklarını kaydetti. Terör tehlikesinin sadece Paris için geçerli olmadığını kaydeden Cazeneuve, "Her vatandaş ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın aynı güvenlik önlemlerinden yararlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Fransa İçişleri Bakanı bunun için polis ve jandarmanın ilgili birimlerinin kırsalda da yeniden yapılandırılacağını kaydetti. Cazeneuve, bu noktada ilk adım olarak Jandarma Özel Harekat gücünden 150 kişinin dağıtımının yapılacağını duyurdu. Bu kişilerin savaş ekipmanlarıyla donatılacağı belirtilirken ilk süreçte 6,6 milyon Euro'nun da yeni malzemeler için ayrıldığı aktarıldı.

Bernard Cazeneuve açıklamasında bölgesel istihbaratın da daha da güçlendirileceğine dikkat çekti. Bölgesel istihbarat merkezlerinde çalışan sayısına son bir yılda 2 bin 400 istihbarat elemanının daha eklendiği kaydedildi.

Fransa'da 2015 yılında meydana gelen terör saldırılarında 147 kişi hayatını kaybetmiş 350'den fazla kişi de yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa'da teröre karşı 'acil müdahale gücü' devreye giriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER