Fransa, öğretmene saldırı sonrası okullarda güvenlik önlemlerini artırdı


Fransa'nın başkenti Paris'in kuzey banliyösü Aubervilliers'de bir öğretmenin sınıfta, elinde maket bıçağı ve makas olan bir kişinin saldırısına uğraması sonrası okullarda güvenlik önlemleri artırıldı.

Fransa Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem, saldırının ciddi bir olay olduğunu söyledi. Hükümetin okullarda güvenlik önlemlerinin artırmaya devam edeceğini vurguladı. Saldırının gerçekleştiği Jean Perrin okulunu ziyaret eden Belkacem, saldırıya uğrayan öğretmen ve tüm ekip arkadaşlarına desteklerini iletti. Najat Vallaud-Belkacem, İçişleri Bakanı ile okullarda güvenlik önlemleri ile ilgili yürütükleri görüşmeleri de yakında kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

Bu arada saldırının gerçekleştiği okulda bugün eğitime ara verildiği açıklandı. Okulda öğrenci velileriyle de endişelere mahal vermemek için toplantı gerçekleştirileceği belirtildi.

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, saldırganın sınıfta tek başına bulunan öğretmene maket bıçağı ve makasla saldırmıştı. Fransız medyası saldırganın "Bu IŞİD. Bu bir uyarı" diye bağırarak olay yerinden kaçtığını yazdı. Olayla ilgili Paris Terörle Mücadele Savcılığı, 'terör örgütüyle bağlantılı cinayet girişimi' suçundan soruşturma başlattığı belirtildi.

Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında da 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa, öğretmene saldırı sonrası okullarda güvenlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER