Fuat Avni bu kez de Bank Asya bombasını patlattı!

Twitter fenomeni Fuat Avni, BDDK'nın Bank Asya'nın TMSF'ye devrine gerekçe gösterdiği rapordaki skandalları Twitter'dan duyurdu.

Fuat Avni bu kez de Bank Asya bombasını patlattı!

Raporun eline ulaşıtğını belirten Fuat Avni, BDDK'nın daha önce 70'inci madde uyarınca 'kredi vermeyerek küçül' diye talimat verdiği halde "neden yüzde 50,7 oranında küçüldün" diyerek bankanın devrine gerekçe yaptığını yazdı.

Fuat Avni, Twitter adresi üzerinden Bank Asya'nın TMSF'ye devrine ilişkin BDDK'ın rapor ve yazışmalarının eline ulaştığını belirterek bu süreçte yaşanan yeni skandalları tek tek yazdı.

 "Rapor el koyma kararından bir gün önce, hukuk dairesinin görüşüyse kararla aynı gün yazdırılmış" diyen Fuat Avni, 70 kararında Bankaya 'kredi vermeyerek küçül' talimatı verilmişken, 'neden %50,7 oranında küçüldün' diye el konulduğunu öne sürdü.

El koyma gerekçesinin tam bir "skandal" olduğunu belirten Twitter fenomeni şunları yazdı: "70 kararında 'karlılıktan ziyade likiditeni güçlü tut' denilmiş sonra 'neden 2014'te zarar ettin' diye bankaya el koymuşlar. 2014 yılı zararı BDDK'nın kredileri zorla takibe aktarmasından kaynaklanıyor. Kaldı ki herşeye rağmen Bank Asya 2015 yılında kara geçmiş. En skandal gerekçe ise mudiler ile ilgili. 'Mudilerin bankaya olan güveni sarsıldığından' (!) bankaya el koymuşlar.  Mudinin bankasına olan güveninden evini, arabasını, bileziğini satıp bankaya yatırmak için kuyruğa girdiğinden haberleri yok. Likidite ve SYR'nin 2014 Ağustostan beri sürekli arttığından habersiz, 'likiditenin sürdürülebilir bir yapı arz etmediğini' söylemişler. 2014'ün ilk aylarında likiditeyi artırmak için mudilerin rızasını alarak yapılan işlemlere 'muvazaa' (!) diyerek bankaya el koymuşlar. BDDK raporuyla dün sistem açısından tehlike arzetmeyen bankaya bugün likidite ve SYR’si daha iyi durumdayken risk oluşturuyor denmiş. Bari geçmişte yazdığınız raporlarla çelişmeyecek raporlar hazırlatsaydınız. Bu kadar mı beceriksiz olunur."
<< Önceki Haber Fuat Avni bu kez de Bank Asya bombasını patlattı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER