Galatasaray, Benfica ile 21.45'te Arena'da buluşacak


UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, C Grubu'ndaki üçüncü maçında bu akşam Portekiz'in Benfica takımı ile karşılaşacak.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. Mücadele tivibuspor'dan naklen ekranlara gelecek.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki üçüncü maçında Portekiz temsilcisi Benfica'yı ağırlayacak. Sarı kırmızılı ekipte hedef zorlu maçı kazanarak hem Şampiyonlar Ligi'nde ilk galibiyetini almak hem de bir üst tur için iddiasını sürdürmek.

Bu kulvardaki ilk maçında Atletico Madrid'e İstanbul'da 2-0 mağlup olup, ikinci maçında ise Astana deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönerek 1 puana razı olan sarı kırmızılı ekip, Benfica karşısında galibiyetle tanışma hesapları yapıyor.

Grupta namağlup lider durumla bulunan Portekiz ekibi, evinde Astana'yı 2-0, deplasmanda ise Atletico Madrid'i 2-1 yenerek yoluna firesiz devam ediyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Portekiz'in Benfica takımıyla karşılaşacak olan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki galibiyet hasretini bitirmeyi hedefliyor. Sarı kırmızılı ekip, tamamı Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere Avrupa kupalarında çıktığı son 10 maçta galibiyet elde edemeyerek, kötü bir rekora imza attı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki son zaferini, 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki kar nedeniyle iki günde tamamlanan 6. maçta Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden Galatasaray, bu galibiyetle kendisini son 16 takım arasına taşımıştı. Sarı kırmızılı ekip bu tarihten sonra çıktığı 10 maçın 7'sini kaybedip, 3'ünü berabere tamamladı.

Bu arada Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 3. maçında karşılaşacağı Portekiz ekibi Benfica ile 7 yıl aradan sonra tekrar kozlarını paylaşacak.

Benfica ile ilk kez 2008-2009 sezonu UEFA Kupası gruplarında eşleşen sarı kırmızılı ekip, o dönem tek maç üzerinden yapılan karşılaşmayı deplasmanda Emre Aşık ve Ümit Karan'ın golleriyle 2-0 kazanmayı başarmıştı.

Zorlu 90 dakika öncesinde Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun dün açıkladığı 11'le maça başlamasına kesin gözüyle bakılırken, konuk Benfica'nın ise muhtemel 11'i şöyle:

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: William Collum, Damien MacGraith, Francis Connor (İskoçya Futbol Federasyonu)
Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin, Lukas Podolski, Umut Bulut
Benfica: Julio Cesar, Andre Almeida, Jardel, Luisao, Eliseu, Ljubomir Fejsa, Andreas Samaris, Nicolas Gaitan, Gonçalo Guedes, Jonas, Raul Jimenez.
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray, Benfica ile 21.45'te Arena'da buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER