Gazeteci Kamil Maman, sosyal medyadan paylaştı

Gazeteci Kamil Maman, Koza-İpek Grubu'na kayyım atanmasının ardından binaya giren polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Kamil Maman, Twitter'dan hakkındaki suçlamalarla ilgili bazı paylaşımlarda bulundu.

Gazeteci Kamil Maman, sosyal medyadan paylaştı

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Maman’a “görevi yaptırmamak için direnme, hakaret, Silahlı Terör Örgütüne üye olma, Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, terör örgütüne yardım ve yataklık, terör örgütü propagandası yapmak, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. Madde belirtilen aletlerle katılma” suçlamaları yapılıyor.

Maman, duruşma öncesi attığı tweette, "Bugün İstanbul Çağlayan 13.Ağır Ceza Mahkemesinde saat 15.00'te bu suçlardan yargılanacağım. Tek başıma örgütmüşüm." dedi.



Cihan - Elif Eşit

'ORANTISIZ GÜÇ KULLANILDI'
Gazeteci Kamil Maman, 'terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak' iddialarıyla hakim karşısına çıktı. Mahkemede savunmasını yapan Maman, "

Koza-İpek Grubuna yönelik polis baskını sırasında gazete binası içerisinde gözaltına alınan gazeteci Kamil Maman, 'terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak' iddialarıyla hakim karşısına çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada Gazeteci Kamil Maman ile diğer tutuksuz sanıklar Ali Yarar, Halit Akşam, Mesud Ayasun, Hüsnü Cesur ve avukatları hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından iddianame okundu. 40 yıla kadar hapsi istenen ve savunması sorulan Kamil Maman, polise hiç bir şekilde direnmediği halde ters kelepçe takılıp orantısız güç kullanılarak gözaltına alındığını söyledi. 


Dosyada hiçbir somut delil olmadığını ileri sürerek, nasıl bir savunma yapacağını bilmediğini söyleyen Maman, "Ben adliye muhabiriyim, Bugün gazetesi muhabiriyim. Ben Bugün gazetesinde çalışan bir kişi olarak, bana neden Kanaltürk'e gittiğim soruldu. Polis memurları müşteki ise iddianamede neden yoklar? Neden hiçbir şekilde şikayetçi değilller? Kayyım içeri girmişti. Ben dışarı çıkmadım, diğer çalışanlarla birlikte bu olayın yanlış olduğunu söyledik. Benim elimde hiçbir şey olmadığı halde, silahlı toplantı gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmekle suçlandım. Kayyım içeri girdikten sonra ben de içeri girdim. Ben kafeterya bölümündeydim. Bir polis memuru bana 'burada duramazsın, burayı boşaltın' dedi. Ben de polise, 'memur bey kayyım girmiş, 1 saat olmuş, biz de buranın çalışanıyız' dedim. polis memuru 'burayı boşaltmazsanız sizi gözaltına alırım' dedi " şeklinde konuştu. 

Diğer sanıkları tanımadığının vurgulayan Maman, " Gözaltına alındıktan sonra bu arkadaşları arabada gördüm, kapı girişinde arbede yaşandı. Ancak onların arasında yoktum. Kafeteryada otururken polis memurlarıyla tartışmamdan dolayı gözaltına alındım. Suçsuzum, beraatimi isterim" dedi. 

40 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında savunma yapan Maman, "Ben kesinlikle polise mukavemet etmedim. Savcının iddia ettiği hakaret içerikli ifadeleri de kullanmadım. Suç uydurulmuş. Tek sayfa iddianamede 7 ayrı vahim suçlama yöneltilmiş. Bir tane delil yok. Böyle delilsiz suçlamalarla savcı benim Roma'yı da yaktığımı iddia edebilir. Üzerimde kesici delici alet bulunmuş, bu da yalan. Benim sadece kalemim var" şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı Maman'a polis kamerasından alınmış görüntüleri gösterdi. Maman görüntülerin kendisini haklı çıkardığını kimseye mukavemette, hakarette bulunmadığını söyledi.

'MAHMUT TANAL ALEYHİNE TUTANAK İMZALATMAK İSTEDİLER'

Diğer sanıklar da yaptıkları savunmalarda, Bugün okuru olduklarını ve demokratik haklarını kullanmak amacıyla bina önüne protesto için geldiklerini ancak kesinlikle polise direnmediklerini söyledi. Okurlardan Ali Yarar savunmasında, kendisine emniyette CHP Milletvekili Mahmut Tanal aleyhine bir tutanak imzalatılmaya çalışıldığını ifade etti. Yarar, “Polis bana Mahmut Tanal’ın grubu polise direnmeye teşvik ettiği yönünde bir tutanak imzalatmak istedi. Ama ben tutanak gerçeğe aykırı olduğu için kabul etmedim. Mahmut Tanal asla öyle bir çağrıda bulunmadı aksine aramızda provokatörler olabileceği uyarısını yaparak bizleri polise karşı asla direnmememiz konusunda uyardı.” ifadelerini kullandı.

Kayyımın yönettiği Koza İpek Holding avukatları ise olaydan zarar gördüklerini ileri sürerek davaya müşteki olarak katılmak istedi. Mahkeme, sanıklarının tamamı hakkında verilen adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasına hükmetti, hakaret edildiği iddia edilen polislerin tanık sıfatıyla dinlenmesi ve kayyım avukatlarının taleplerinin gerekçeli olarak sunulması için duruşmayı erteledi.

<< Önceki Haber Gazeteci Kamil Maman, sosyal medyadan paylaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER