Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan Türkan Elçi'ye taziye ziyareti


Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Cemal Uşak ile Vakfın Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav, geçen hafta Sur ilçesinde öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşine ve baronun yönetim kurulu üyelerine taziye ziyaretinde bulundu. Elçi'nin masasına karanfil bırakan Uşak ile Aytav, daha sonra Elçi'nin mezarı başında Kur'an okudu.

GYV Başkanı Uşak ile Vakfın Başkan Yardımcısı Aytav, önce Diyarbakır Barosu'nu ziyaret etti. Baronun Başkan Vekili Ahmet Özmen ile yönetim kurulu üyelerine taziyelerini iletti. Vakıf Başkanı Uşak, Elçi'nin katledilmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Uşak, "Sadece Tahir Elçi değil kim olursa olsun böyle hunharca katledilmiş olması insanın yüreğini yakıyor. Baro başkanının öldürülmesinin sembolik yönü var. Onun barış eksenli yaklaşımlarını herkes biliyor. Belki o, mizacı nedeniyle seçildi. Ben öyle olduğuna inanıyorum. Bu mizacın, bu karakterin, bu üslubun, inşallah bir gün nihai olarak çözülecekse -ki umudumuzu kaybetmeyeceğiz- Kürt sorununun çözülmesinde bu üslup ve karakterin çok önemli yeri var. Yani kaybımız, bu üslubun kaybı. İnsanı dilhûn ediyor yani insan ciğerlerini sızlatıyor. İnşallah onun boşluğunu dolduracak arkadaşlarımız inisiyatif alıp devreye girer ve acısını bir nebze hafifletir." diye konuştu.

Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Ahmet Özmen ise barış elçisi, insan hakları savunucusu ve ömrünü kör kurşunların katillerini bulmayan adayan Tahir Elçi'nin kendisinin de kör kurşunlara kurban edildiğini anlattı. Özmen, "Baro olarak faillerin bulunması ve hunharca katliamın aydınlatılmasını istiyoruz." dedi. Uşak ile Aytav, Elçi'nin makam odasındaki masasına karanfil bıraktıktan sonra barodan ayrıldı. Uşak ile Aytav daha sonra Elçi'nin evine geçerek eşi Türkan Elçi'ye başsağlığı dileğinde bulundu. Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi de eşinin faillerinin bulunmasının Türkiye'de yeni bir dönem başlatacağına inandığını söyledi. Elçi, gazeteci Uşak ve Aytav'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan Türkan Elçi'ye taziye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER