Gazi Mahallesi'nde otobüs yakıldı (2)


Gazi Mahallesi'nde eylem yapan bir grup, molotof bombası attıkları otobüsü yaktı. Otobüsün küle döndüğü olayın faillerinin yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.

Olay, Sultangazi Gazi Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde dün saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Ellerinde molotof bombası bulunan yüzleri maskeli bir grup, mahalleye giriş yapan belediye otobüsünü durdurdu. Sürücü ve yolcuları araçtan indiren göstericiler, ellerindeki molotofları otobüse fırlattı. Alev alan otobüs kısa sürede alev topuna döndü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında otobüsten geriye enkaz yığını kaldı.

Otobüs şoförü, yaptığı açıklamada, "4 - 5 tane silahlı şahıs önümüze çıktı. Havaya ateş açtılar, 'boşalt arabayı' dediler. Baktım ciddiler, ellerinde molotof da vardı." diye konuştu. Polis, şoförün açıklama yaptığı sırada otobüsü yakan zanlıların bölgede olduğu düşüncesiyle alana gaz bombası attı. Çevredeki esnaf ise polise tepki gösterdi. İsmini açıklamak istemeyen bir esnaf, "Adamlar yaktılar, kaçtılar gittiler. Polis, buraya gaz atıyor. Ne suçu var burdaki insanların? Burdaki esnafın suçu ne? Milleti gazın içine boğdular, çekip gittiler." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Öte yandan yakılan otobüsün yaklaşık 100 metre ilerisinde de yola bırakılan şüpheli paket paniği yaşandı. Meraklı vatandaşların açtığı paketin içinde örgütsel dökümanlar olduğu görüldü.

Saldırı sebebiyle bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis takviye edildi. Polis, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin yakalanması amacıyla bölgede çalışma başlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Gazi Mahallesi'nde otobüs yakıldı (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER