Gazi polisin babası: Bizi PKK kurşunları değil, oğlumun gözaltına alınması yıktı


Ankara merkezli 23 ilde yapılan usulsüz dinleme operasyonunda gözaltına alınan başkomiser Mehmet Akif Yılmaz'ın anne ve babası, "Bizi PKK kurşunları değil sabahki muamele yıktı." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan başkomiserin babası emekli öğretmen Eyüp Yılmaz, "Oğlum terör gazisi. 10 gün içinde yeniden ameliyat olması gerekiyordu. Tedavisi devam ederken oğlumun gözaltına alınması bizi gerçekten korkunç yaraladı. Bizi PKK'nın kurşunları değil, sabahki muamele yıktı." diye konuştu.

Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında, Şark görevi için 2014 yılında tayini Mardin Savur'a çıkan Başkomiser Mehmet Akif Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu bazı emniyet mensubu için gözaltı kararı çıkarıldı. Terörle mücadele ekipleri, sabah namazından sonra Başkomiser Yılmaz'ın Ankara Sincan'da ikamet ettiği evine gelerek 1 Ekim'de Mardin Savur'da teröristlerin roketatarlı saldırısının hedefi olan gazi başkomiseri hasta yatağında gözaltına alındı.

İki ayı aşkındır Başkent'te tedavi gören Başkomiser Mehmet Akif Yılmaz yanına aldığı ilaçlarla önce sağlık kontrolü için hastaneye ardından da emniyete götürüldü. Gözaltı işlemine gazi polisin eşi ve ailesi tepki gösterdi.

BABA YILMAZ: BU MANZARA BENİ YIKTI

Başkomiser Mehmet Akif Yılmaz'ın babası Eyüp Yılmaz, polislerin başkomiser oğlunu gözaltına almasına tepki göstererek, "Sabah namazından sonra geldiler. Ben yıkıldım. Yıllarca öğretmenlik yaptım, vatan sevdasını anlattım. Oğlum teröristlerin hedefi oldu, yıkılmadım ama sabahki manzara beni yıktı, yaraladı." sözleriyle dile getirdi. Gazi başkomiserin babası, terörle mücadeleye katkısı nedeniyle emniyet genel müdürü Celalettin Lekesiz'in oğluna verdiği başarı belgesini de paylaştı.

ANNE YILMAZ: TERÖRİSTTEN BEKLİYORDUK AMA DEVLETTEN BEKLEMİYORDUK

Terör Gazisi Başkomiser'in annesi Rukiye Yılmaz da hasta yatağındaki oğlunun gözaltına alınmasına isyan ederek, "Evladımı gelmişler, almak istiyorlar. Oğlum hasta daha ve 10 gün sonra ameliyat olması gerekiyordu. Teröristler oğlumu vurdu, onlardan bekliyorduk, ama devletten beklemiyorduk. Allah'a havale ediyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Gazi polisin babası: Bizi PKK kurşunları değil, oğlumun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER