Gazeteci Osman Akkan: Bu Türkiye'ye yapılan büyük bir kötülüktür


Alman 1. kanalı (ARD) çalışanı gazeteci Osman Okkan, uluslararası basın kuruluşlarının Türkiye'nin dünyada en fazla gazetecileri tutuklayan bir ülke olduğunu savunduğunu söyledi. Okkan, "Bu bence gerçekten de ülkeyi yönetenlerin ama aynı zamanda adalet mekanizması içerisinde bulunan insanlarında üzerinde çok düşünmeleri gereken bir konudur. Bu Türkiye'ye yapılan büyük bir kötülüktür. Bu Türkiye'ye yakışmaz, Türkiye bunu hak etmiyor." dedi.

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde tutulan umut nöbetini gazeteci Osman Akkan ve yazar Serpil Ciritçi, devam etti. Can DündarTRT'de çalışırken tanıdığını vurgulayan Akkan, "Özenli çalışan ve doğruları kendisine tek ölçek alan bir gazetecinin hukuk dışı yollardan tutuklanmasını Türkiye için yurt dışında son derece kötü bir imaj yaratıyor. Aslında bir an önce tutuklu gazetecilerin salıverilmesi gerektiğini savunuyorum. Almanya'da bulunduğum ve çalıştığım kurumlarda tutuklu bulunan gazetecilerin salıverilmesini istiyorlar. Bu yurtdışında Türkiye'nin imajını sağlamlaştırma adına yapılacak en doğru hareket olacak." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin işinin haber yapmak olduğunu ifade eden Akkan, "Devlet ve hükümet içinde yanlış işleyen yanlar varsa bunları ortaya koymak onların birinci derecede mesleki görevidir. Bunu yapan gazeteciler de orada ödüllendirilir. Çünkü devletin ve hükümetin ne yanlışlar yaptığını ortaya koyarak bunu daha iyi bir konuma gelmesini sağlarlar. Gazetecilik bu demektir. Yani olana bitene alkış tutarak hiçbir şeyi düzeltemezsiniz. Özgür dünyada bu böyle bilinir. Demokrasilerde haberi yayma ve habere ulaşma özgürlüğü olmadan demokratik haklardan söz edemeyiz." ifadelerini kullandı.

"Uluslararası basın kuruluşları Türkiye'nin dünyada en fazla gazetecileri tutuklayan, gazeteciler hakkında davalar açan bir ülke olduğunu savunuyor." diyen Akkan şöyle devam etti: "Bu bence gerçekten de ülkeyi yönetenlerin ama aynı zamanda adalet mekanizması içerisinde bulunan insanlarında üzerinde çok düşünmeleri gereken bir konudur. Bu Türkiye'ye yapılan büyük bir kötülüktür, bu Türkiye'ye yakışmaz. Türkiye bunu hak etmiyor. Bunun sorumluları kimse üzerinde çok düşünmeleri lazım. Toplumun içindeki kutuplaşmayı değil, bir birini eleştirerek ve saygı duyarak ülkeyi daha iyi bir düzeye getirmek isteyen insanlara saygılı davranmak lazım."

Yazar Serpil Ciritçi ise, "Maalesef bugün AK Parti iktidarında Türkiye'de basın özgürlüğünden söz etmemiz mümkün değil. Bugün için aydınlar, çizerler, yazarlar maalesef düşüncelerini açıkça söylemekten korkar hale gelmişler. Basın üzerinde bir korkutma ve sindirme politikası uygulanıyor şuanda ve bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Özgür basın, özgür kalanlar için buradayım." açıklamasını yaptı.

CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Osman Akkan: Bu Türkiye'ye yapılan büyük bir... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER